Jambalaya Pots – Ένα βιογραφικό με σημαντικές συμβουλές

Η παράδοση Jambalaya είναι ζωντανή και καλά και εξαπλώνεται παντού, πολύ πέρα ​​από την καταγωγή της Cajun στη Λουιζιάνα. Εάν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με τη μαγειρική Jambalaya, υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε.

Τα δοχεία Jambalaya είναι πολλαπλών χρήσεων. είναι υπέροχα για μαγειρευτά, σούπες, gumbos, ποπ κορν και πολλά άλλα. Μπορείτε να μαγειρέψετε σχεδόν όλα τα είδη φαγητού χρησιμοποιώντας μαντεμένια μαγειρικά σκεύη, έτσι αυτές οι κατσαρόλες είναι το κορυφαίο παράδειγμα εξοπλισμού μαγειρικής μεγάλης κλίμακας «ό,τι πάει».

Οι κατσαρόλες από χυτοσίδηρο είναι ένα εξαιρετικό μέσο μαγειρέματος με σχεδόν τέλεια αγωγιμότητα και συγκράτηση της θερμότητας, είναι πολύ αποτελεσματικές, θερμαίνονται ομοιόμορφα και σταθερά χωρίς κηλίδες θερμότητας.

Υπάρχει μια συμβουλή που είναι πρωταρχικής σημασίας, μην αγοράζετε φθηνά. Μια κατσαρόλα Jambalaya είναι μια επένδυση που θα απολαύσουν τα παιδιά των εγγονιών σας, γι’ αυτό αγοράστε καλά. Θυμηθείτε, με συγκριτικά πρότυπα δεν είναι ακριβά και όταν μετρώνται για την εκτεταμένη διάρκεια ζωής τους είναι απίστευτα φθηνά.

Ως μια απλή συμβουλή, ανακαλύψαμε ότι η σειρά κατσαρόλων Jambalaya της Bayou Classic είναι εξαιρετική, αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα σε μαγειρικά σκεύη Jambalaya.

Οι κατσαρόλες Jambalaya είναι ιδανικές για μαγείρεμα σε εξωτερικό χώρο, αλλά μπορεί να είναι λίγο βαριές, ειδικά τα μεγαλύτερα μοντέλα. Αυτό είπε ότι η κοινή συμβουλή από τους χρήστες είναι, εάν πιστεύετε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος, τότε πηγαίνετε για το επόμενο μέγεθος, καθώς σίγουρα θα έρθει μια στιγμή που θα το χρειαστείτε. Αυτό να έχετε επίσης υπόψη σας ότι όταν μεταβαίνετε από ας πούμε, ένα δοχείο 7 γαλονιών έως ένα δοχείο των 10 γαλονιών, από το να μπορείτε να εξυπηρετήσετε 60 άτομα, να είστε σε θέση να εξυπηρετήσετε 100.

Είναι πολύ υγιεινό να μαγειρεύετε με μαντεμένιες κατσαρόλες τζαμπαλάγια, επειδή μπορείτε να μαγειρέψετε χωρίς λιπαρά, καθώς μια σωστά καρυκευμένη κατσαρόλα Jambalaya θα είναι αντικολλητική, επομένως δεν χρειάζεται λάδι για το μαγείρεμα.

Οι γλάστρες Jambalaya καθαρίζονται εύκολα:

  1. Μόλις κρυώσει η κατσαρόλα, πλύνετε τη χρησιμοποιώντας κανονικό υγρό απορρυπαντικού, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα. Μην ακούς αυτούς που λένε απλά σκουπίστε το. αυτό δεν είναι υγιεινό.
  2. Μετά το πλύσιμο, βάλτε την κατσαρόλα στη σόμπα/καυστήρα για να στεγνώσει τελείως. μετά πριν κρυώσει πολύ ελαφρά λαδώστε με ένα φυτικό λάδι. μετά αφήστε το στη σόμπα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, κατεβάστε το από τη σόμπα και σκουπίστε το περιττό λάδι με μια χαρτοπετσέτα.
  3. Αφού στεγνώσετε τα μαγειρικά σας σκεύη, δεν πρέπει ποτέ να τα αποθηκεύετε με το καπάκι τους, καθώς αυτό μπορεί να επιτρέψει τη συσσώρευση υγρασίας στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα τη σκουριά! Για να αποφευχθεί αυτό, μπορεί να βοηθήσει να τοποθετήσετε μια χαρτοπετσέτα μέσα στην κατσαρόλα για να απορροφήσει τυχόν υγρασία. και
  4. Εάν νιώσετε σκουριά, καθαρίστε με ατσάλινο μαλλί, μέχρι να φύγει η σκουριά, πλύνετε και αλατοπιπερώστε.

Τέλος, εδώ είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε όταν μαγειρεύετε με τις κατσαρόλες Jambalaya:

  1. Μην χρησιμοποιείτε την κατσαρόλα σας για βραστό νερό.
  2. Πάντα να προθερμαίνετε την κατσαρόλα σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Η θερμοκρασία είναι σωστή όταν σταγόνες νερού τσιτσιρίζουν και μετά πηδούν γύρω-γύρω. Είναι πολύ ζεστό αν το νερό γίνει αμέσως ατμός και πολύ κρύο αν το νερό κάνει φυσαλίδες.
  3. Ποτέ μην ρίχνετε κρύο νερό σε μια πολύ ζεστή κατσαρόλα γιατί μπορεί να σπάσει. Και
  4. Ποτέ μην αγγίζετε την κατσαρόλα τζαμπαλάγια όταν μαγειρεύετε γιατί ζεσταίνεται πολύ. Φυλάξτε ένα καλό ζευγάρι γάντια φούρνου πολύ βαριάς χρήσης, εάν πρέπει να το αγγίξετε ή να το μετακινήσετε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *