7 Συμβουλές για τη γαλοπούλα – Βγάζοντας το μεταλλικό κομμάτι από τη γαλοπούλα, αναδυόμενα χρονόμετρα, ακόμα παγωμένα, μην ανησυχείτε!

Το μαγείρεμα μιας γαλοπούλας είκοσι λιβρών μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Μόλις μαγειρέψετε ένα, θα αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα. Το πιο δύσκολο κομμάτι του μαγειρέματος μιας γαλοπούλας είναι η προετοιμασία για να την βγάλεις από τη συσκευασία!

Υπάρχει το μεταλλικό κομμάτι, το αναδυόμενο χρονόμετρο (ή έλλειψη ενός), η γαλοπούλα μπορεί να είναι ακόμα λίγο παγωμένη, και μετά υπάρχουν όλα τα περίεργα πράγματα μέσα στο πουλί που πρέπει να βγάλετε πριν το μαγειρέψετε. Αλλά μη φοβάσαι! Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε μια τέλεια γαλοπούλα που όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα ενθουσιαστούν. Το μαγείρεμα μιας γαλοπούλας είναι πραγματικά πολύ απλό, απλά πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε.

Συμβουλή 1 – Ξετυλίξτε τη γαλοπούλα στο νεροχύτη. Αν έχει παγώσει, θα είναι ιδιαίτερα ακατάστατο. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε το τύλιγμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει όλες τις περιοχές με σαπούνι και νερό όταν τελειώσετε.

Συμβουλή 2 – Πώς να βγάλετε το μεταλλικό κομμάτι από τη γαλοπούλα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι! Πρέπει να χαλαρώσετε τη λαβή του μετάλλου στα μπαστούνια/τα πόδια σπρώχνοντας το άκρο του οστού του ποδιού έξω από κάτω από το μεταλλικό κομμάτι. Μόλις το κάνετε αυτό, φτάστε μέσα στη γαλοπούλα και τσιμπήστε το μέταλλο στη βάση. Είναι σαν ελατήριο. Όταν το τσιμπήσετε στη βάση, απελευθερώνει τη λαβή και θα ανοίξει. Τότε μπορείτε επιτέλους να συνεχίσετε με το μαγείρεμα του πουλιού σας!

Συμβουλή 3 – Βγάλτε όλα τα πράγματα από το πουλί. Θα υπάρχει ένα οστό του λαιμού στην κοιλότητα και μια τσάντα με εντόσθια στο πίσω μέρος του πουλιού κάτω από το δέρμα. Αυτά χρησιμοποιούνται για να φτιάξετε τη σάλτσα σας.

Συμβουλή 4 – Ας ελπίσουμε ότι έχετε μια φρέσκια γαλοπούλα ή την βγάλατε από την κατάψυξη και την βάλατε στο ψυγείο να ξεπαγώσει. Αν είναι ακόμα λίγο παγωμένο, περάστε το κάτω από δροσερό νερό μέχρι να ξεπαγώσει. Πάντα ξεπλένω το πουλί και το στεγνώνω.

Συμβουλή 5 – Ένα χρόνο η γαλοπούλα μου δεν ήρθε με το αναδυόμενο χρονόμετρο. Πρέπει να χάθηκε στη γραμμή συναρμολόγησης. Εάν έχετε ένα θερμόμετρο κρέατος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να είναι σε θερμοκρασία 185 βαθμών. Κολλήστε το θερμόμετρο στο πιο πυκνό σημείο του στήθους. Μια γαλοπούλα που ζυγίζει περίπου 20 κιλά χρειάζεται συνήθως 5-7 ώρες για να ψηθεί. Εάν δεν έχετε το αναδυόμενο χρονόμετρο ή ένα θερμόμετρο κρέατος ή εάν το αναδυόμενο παράθυρο δεν εμφανιστεί, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να ελέγξετε τα πόδια και αν κάπως γελάνε και πέσουν μακριά από το κόκαλο, το πουλί έχει τελειώσει. Ανακάλυψα αργότερα ότι μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε τα αναδυόμενα χρονόμετρα, επομένως ίσως θέλετε να πάρετε μια τσάντα ως εφεδρικό για έκτακτες ανάγκες.

Συμβουλή 6 – Έλεγχος πόσο καφέ παίρνει η γαλοπούλα. Πάντα βάζω μια σκηνή από αλουμινόχαρτο πάνω από τις γαλοπούλες μου και ελέγχω πόσο καφέ αποκτούν. Αν ροδίσουν πολύ νωρίς, στεγνώνουν.

Συμβουλή 7 – Μην ξεχάσετε να βγάλετε τη γέμιση από το πουλί όταν τελειώσει γιατί θα συνεχίσει να μαγειρεύει και θα στεγνώσει! Η γαλοπούλα θα πάρει για πάντα να κρυώσει και θα πάρετε κομμάτια αντί για ωραίες φέτες.

Ελπίζω αυτές οι επτά συμβουλές να σας βοηθήσουν στις προκλήσεις της γαλοπούλας σας. Για όλα όσα θέλατε να μάθετε σχετικά με το μαγείρεμα της τέλειας γαλοπούλας, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μου, όπου μοιράζομαι πολλές εξαιρετικές συμβουλές για να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το φόβο τους για το μαγείρεμα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *