5 Συμβουλές για αρχάριους για κάμπινγκ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Το κάμπινγκ είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σας και απλώς να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε στην υπέροχη ύπαιθρο. Πολλοί κατασκηνωτές αυτήν τη στιγμή θέλουν να δοκιμάσουν το κάμπινγκ στην εξοχή όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα – μόνο εσείς και η ύπαιθρος. Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό στην αρχή, αλλά όταν ξέρετε τι να κάνετε και να χειριστείτε διαφορετικές καταστάσεις, θα διαπιστώσετε ότι το κάμπινγκ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακόμα πιο ανταποδοτικό!

Γίνετε ένα με τη φύση και χαλαρώστε πραγματικά στο backcountry με αυτές τις συμβουλές για αρχάριους για κατασκήνωση χωρίς ρεύμα!

Προετοιμάσου

Το κλειδί για την επίτευξη οποιουδήποτε επιτυχημένου ταξιδιού είναι να έρθετε προετοιμασμένοι. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό εάν σκοπεύετε να κατασκηνώσετε παραδοσιακά. Φροντίστε να κάνετε έρευνα σχετικά με το κάμπινγκ που έχετε επιλέξει. Ξέρετε ότι δεν υπάρχει ρεύμα, αλλά υπάρχει πηγή νερού; Πού είναι το πλησιέστερο μέρος όπου μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ετοιμάσει σωστά τη συσκευασία για να καλύψετε τα πάντα – όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε για ύπνο, μαγείρεμα, φαγητό, μπάνιο και διασκέδαση. Θα ήταν χρήσιμο να φτιάξετε μια λίστα ελέγχου και να τη χρησιμοποιήσετε κατά τη συσκευασία.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Προγραμματίστε τα γεύματά σας εκ των προτέρων και κρατήστε τα πάντα απλά. Σκεφτείτε την έλλειψη ενέργειας, ώστε να μαγειρεύετε πάνω από μια φωτιά, μια σχάρα ή μια ηλεκτρική κουζίνα, ανάλογα με το τι προτιμάτε. Προγραμματίστε το φαγητό σας την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας και προτιμήστε συνταγές που είναι εύκολο να μαγειρέψετε. Εάν είναι δυνατόν, κάντε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας στο σπίτι. Ετοιμάστε σωστά το ψυγείο σας και βεβαιωθείτε ότι πρώτα μαγειρεύετε ευπαθή προϊόντα.

Εάν σκοπεύετε να μαγειρέψετε στη φωτιά, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να τη δημιουργήσετε.

Φέρτε Πόσιμο Νερό

Στην ύπαιθρο, όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, συνήθως δεν υπάρχει και πηγή πόσιμου νερού. Είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν η τοποθεσία που επιλέξατε έχει πηγή νερού. Αν υπάρχει, είναι συνήθως μια χαρά για μπάνιο και πλύσιμο πιάτων, αλλά όχι για ποτό.

Φέρτε καθαρό πόσιμο νερό που θα διαρκέσει σε όλο το ταξίδι σας. Μπορείτε να φέρετε νερό σε γαλόνια ή σε μικρότερα μεμονωμένα μπουκάλια.

Φέρτε μια πηγή φωτός

Θα χρειαστείτε μια πηγή φωτός για να μετακινηθείτε στο κάμπινγκ, ειδικά τη νύχτα. Μπορείτε να ανάψετε μια φωτιά, αλλά δεν μπορείτε να την μετακινήσετε ή να φέρετε μέσα στη σκηνή σας. Φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν φακό, ένα φανάρι, μερικά κεριά και μερικές επιπλέον μπαταρίες.

Διατηρούμαι ζεστός

Ανεξάρτητα από την εποχή που θα κατασκηνώσετε, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για τις κρύες νύχτες. Φέρτε ένα μάλλινο πουλόβερ, μάλλινες κάλτσες, χοντρές κουβέρτες, επιπλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια ύπνου και έναν θερμικό υπνόσακο.

Η κατασκήνωση χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα γίνεται ευκολότερη με την πάροδο του χρόνου – απλώς ακολουθήστε αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *