4 Συμβουλές μαγειρικής για κατασκήνωση που θα κάνουν το φαγητό σας στην ύπαιθρο πιο ευχάριστο

Το να τρώτε ένα χορταστικό γεύμα όταν κάνετε κάμπινγκ είναι πολύ πιο ικανοποιητικό λόγω της όμορφης θέας και του καθαρού αέρα. Η κατασκήνωση είναι το σπίτι σας μακριά από το σπίτι, γι’ αυτό μπορείτε ακόμα να απολαύσετε νόστιμα φαγητά όπως αυτά που κάνετε στο σπίτι. Ενώ οι πόροι της κουζίνας είναι πολύ περιορισμένοι στην ύπαιθρο, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε χορταστικά πιάτα που θα ικανοποιήσουν την όρεξή σας.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές μαγειρικής για κατασκήνωση για να κάνετε το φαγητό στην ύπαιθρο ακόμα πιο ευχάριστο:

Προγραμματίστε τα γεύματα και κάντε την προετοιμασία στο σπίτι

Θα είναι πιο εύκολο να προγραμματίσετε τα γεύματά σας για ολόκληρο το ταξίδι εκ των προτέρων, γι’ αυτό κάντε μια λίστα και μείνετε σε αυτήν. Ετοιμάστε τα υλικά στο σπίτι, μετρώντας τα και ψιλοκόβοντάς τα για εύκολο μαγείρεμα ενώ βρίσκεστε στην κατασκήνωση. Αποθηκεύστε τα ξηρά και τα υγρά συστατικά χωριστά για να αποφύγετε τη διαρροή και τη μόλυνση. Οι επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες και τα ελαφριά δοχεία με σφιχτά καπάκια είναι τα πιο ιδανικά. Κάνοντας όλα αυτά θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και θα αποφύγετε να κάνετε χάος στο κάμπινγκ.

Συσκευάστε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο

Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο και συσκευασμένο όμορφα, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τα μαγειρικά σκεύη. Συνιστάται να έχετε μαζί σας μόνο εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε πραγματικά για να εξοικονομήσετε χώρο στις αποσκευές σας. Ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο είναι το ιδανικότερο γιατί είναι ανθεκτικό και κρατάει όμορφα πάνω από μια φωτιά. Είναι επίσης πολύ ευέλικτο, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε πολλά πιάτα, βρεγμένα και στεγνά, πάνω του εύκολα.

Φέρτε αλουμινένιες σακούλες και αλουμινόχαρτο

Οι σακούλες αλουμινίου βαρέως τύπου είναι ιδανικές για μαγείρεμα χωρίς φασαρία, εάν έχετε περιορισμένους πόρους κουζίνας, ειδικά εάν δεν είστε από αυτούς που φέρνουν βαριά μαγειρικά σκεύη. Με αυτές τις τσάντες, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε νόστιμα γεύματα πάνω από μια φωτιά με κρέας και λαχανικά (χωρίς να κάνετε χάος!). Το αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου θα είναι επίσης πολύ βολικό όταν μαγειρεύετε στην κατασκήνωση – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τα υπολείμματα φαγητού, για να διατηρήσετε το φαγητό σας ζεστό ή ακόμα και να μαγειρέψετε απλά γεύματα.

Χρησιμοποιήστε μπουκάλια συμπίεσης

Εάν κάνετε κάμπινγκ, πρέπει πάντα να ετοιμάζεστε ελαφριά. Αλλά αν θέλετε να ετοιμάζετε νόστιμα γεύματα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να φέρετε πολλά υλικά. Εκεί έρχεται η ομορφιά των μπουκαλιών με συμπίεση – εκεί μπορείτε να βάλετε τα υγρά συστατικά σας όπως κουρκούτι για τηγανίτες, ντρέσινγκς, λάδια, καρυκεύματα κ.λπ. χωρίς να αφήσετε πολύ χώρο!

Όσο πιο εύκολο και λιγότερη ταλαιπωρία είναι για εσάς να μαγειρέψετε στην ύπαιθρο, τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε! Ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής για κατασκήνωση!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *