4 Συμβουλές για να φτιάξετε καλό φλοιό στο καπνιστό σας κρέας

Ο φλοιός είναι αυτή η όμορφη κρούστα από μαόνι που σχηματίζεται στα πλευρά, τους ώμους, τους γλουτούς και τα ψαρονέφρι σας όταν τα καπνίζετε αργά σωστά.

Ο φλοιός πρέπει να φαίνεται καφέ – αλλά ποτέ μαύρος. Αν έχετε μαύρο φλοιό, τότε έχετε καμένο φλοιό.

Υπάρχουν μερικά απλά βήματα για να αποκτήσετε την τέλεια εμφάνιση και γεύση φλοιού. Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα και το μπάρμπεκιου σας θα βγαίνει κάθε φορά.

Βήμα #1: Κρατήστε τη ζάχαρη για το τέλος

Το απλό γεγονός είναι ότι η ζάχαρη καίει και ότι η καύση μπορεί να καταστρέψει το φλοιό σας. Μείνετε μακριά από τρίψεις που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη στην αρχή. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε τις τελευταίες 1-2 ώρες και να εφαρμόσετε ένα τρίψιμο ή γλάσο με ζάχαρη.

Βήμα #2: Κόψτε το κρέας σας

Το πολύ λίπος εμποδίζει τη δημιουργία φλοιού στο κρέας σας, αλλά κανένα λίπος δεν θα αφήσει έναν άγευστο φλοιό. Θέλετε να αφήσετε ένα ωραίο, λεπτό στρώμα λίπους. Αυτό το λεπτό στρώμα θα αποδώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος και θα δώσει στον φλοιό μια εξαιρετική γεύση.

Βήμα #3: Καπνίστε – Μην κάνετε ατμό!

Όταν καπνίζουμε αργά μπάρμπεκιου, συχνά τυλίγουμε το κρέας μας σε αλουμινόχαρτο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτύχετε το επίπεδο τρυφερότητας που θέλετε. Αλλά όταν τυλίγετε το κρέας σας για πολύ καιρό, θα καταλήξετε να μαγειρεύετε στον ατμό το κρέας σας αντί να το καπνίζετε. Ο καπνός πρέπει να χτυπήσει το κρέας σας για να βγει ο φλοιός – επομένως περιορίστε το χρόνο στο αλουμινόχαρτο.

Βήμα #4: Φτιάξτε το φλοιό σας στο τέλος

Ο καλύτερος τρόπος που έχω βρει για να φτιάξω όμορφο, νόστιμο φλοιό είναι να ρίχνω ένα γλάσο στο κρέας μου – κάθε 15 λεπτά – για τις τελευταίες 1 – 2 ώρες. Το γλάσο μπορεί επίσης να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη γιατί θα καραμελώσει μόνο την τελευταία ώρα – δεν θα καεί εντελώς.

Δεν έχει σημασία σε ποιο είδος καπνιστή μαγειρεύετε – ξηρό καπνό ή καπνιστή σε τηγάνι νερού – μπορείτε να επιτύχετε εκπληκτικό φλοιό από μαόνι αν ακολουθήσετε αυτά τα 4 βήματα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *