3 απλά βήματα για να διατηρήσετε την κατάσταση των ταγινών μαγειρέματος

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε μερικά ταγινάκια μαγειρικής για την κουζίνα σας για να φτιάξετε νόστιμη μαροκινή κουζίνα, τότε ίσως μάθετε πώς να τα συντηρήσετε και να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Αυτό γίνεται για να μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο και να συνεχίσετε να μαγειρεύετε νόστιμα φαγητά. Ελέγξτε τα παρακάτω βήματα.

Νέα Μαροκινή Ταγκίνες

Εάν τα νέα σας μαροκινά tagines έχουν μόλις φτάσει στο κατώφλι σας, θα πρέπει να τα καρυκεύσετε λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε οποιοδήποτε πιάτο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθως θα έχουν μια μυρωδιά σαν πηλό, καθώς είναι κατασκευασμένα είτε από πηλό είτε από κεραμικό. Τώρα μην ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά καρυκεύοντας το ταγινέ με μερικά απλά βήματα. Απλώς μουλιάστε ολόκληρο το tagine σε νερό για μια ολόκληρη μέρα ή μπορείτε να το αφήσετε βυθισμένο στο νερό όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, απλώς αφαιρέστε όλο το νερό και στεγνώστε το καλά. Εάν ο χώρος σας είναι ηλιόλουστος και ζεστός, μπορείτε να αφήσετε τη γλάστρα να στεγνώσει στον ήλιο αφού την τρίψετε παντού με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, απλά τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 2 ώρες στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Όταν κρυώσει θυμηθείτε να τρίψετε τη βάση της κατσαρόλας και το εσωτερικό του καπακιού με λίγο ελαιόλαδο.

Πριν μαγειρέψετε οτιδήποτε

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει καθαρά τα tagines μαγειρέματος. Βεβαιωθείτε πάντα ότι πριν ψήσετε οτιδήποτε στην κατσαρόλα θα έχει λίγο λάδι ζεστό, έτσι ώστε το κρέας ή τα λαχανικά που θα τοποθετήσετε να μην κολλήσουν εύκολα στη βάση της κατσαρόλας. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να χρειαστεί να τρίψετε ή να τρίψετε την κατσαρόλα όταν πρέπει να την καθαρίσετε. Όποιο πιάτο κι αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό λάδι ή ζωμό για να αποτρέψετε το σβήσιμο ολόκληρου του πιάτου, παρόλο που το καπάκι θα σας βοηθήσει να συμπυκνωθεί ξανά ο ατμός σε υγρασία.

Όταν πρέπει να πλυθείτε

Σε περίπτωση που βρείτε φαγητό που είναι ακόμα κολλημένο στην κατσαρόλα, ο πιο εύκολος τρόπος θα ήταν είτε να το μουλιάζετε σε ζεστό νερό όλη τη νύχτα και μετά να το πλύνετε την επόμενη μέρα. Αν όχι, τότε απλά ζεστάνετε την κατσαρόλα με ζεστό νερό στη σόμπα φροντίζοντας να καλύψει το νερό τα μέρη όπου έχει κολλήσει το φαγητό. Πλύνετε προσεκτικά και ξεπλύνετε ολόκληρη την κατσαρόλα φροντίζοντας να μην έχουν μείνει λεκέδες φαγητού πάνω της. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα μυρωδιάς, απλά λιώστε.

Περίληψη

Αυτά είναι μερικά απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την κατάσταση των μαροκινών ταγινών σας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε μια καλή μαγειρική εμπειρία μαζί τους. ΑΠΟΛΑΥΣΕ το φαγητο!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *