Όταν μαγειρεύετε χοιρινό φιλέτο, είναι πάντα στεγνό, σκληρό και κορδόνι – Βοήθεια;

Κάθε φορά που η γυναίκα μου μαγειρεύει χοιρινό φιλέτο, ξέρω πάντα ότι θα είναι σκληρό. Θα είναι στεγνό και επίσης κορδόνι. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό; Και πώς μπορώ να το σταματήσω;

Πρώτον, το χοιρινό φιλέτο είναι σχεδόν τα πιο άπαχα κομμάτια κρέατος που μπορούμε να έχουμε. Κάποιοι το αποκαλούν στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, αλλά το άλλο λευκό κρέας. ξέρεις τι εννοώ.

Όταν πηγαίνετε στο κατάστημα, συνήθως συσκευάζονται δύο σε ένα πακέτο. Τώρα αυτό είναι καλό γιατί αν είστε μόνο εσείς και η γυναίκα σας, μπορείτε πάντα να τυλίξετε ένα και να το παγώσετε για άλλη μια μέρα. Αλλά αν έχετε παιδιά ή παρέα, τότε μάλλον θα πρέπει να τα φτιάξετε και τα δύο.

Μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση όταν μαγειρεύετε χοιρινό φιλέτο, μαρινάροντάς το όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Ακόμη και λίγες μόνο ώρες θα το βοηθήσουν αν είναι όλος ο χρόνος που έχετε.

Για να είμαστε σύντομοι εδώ και να μην μπαίνουμε σε μαρινάδες, δοκιμάστε ένα καλό ιταλικό ντρέσινγκ και μαρινάρετε το χοιρινό φιλέτο σας σε αυτό το βράδυ. Όταν το βγάλετε την επόμενη μέρα, σκουπίστε το. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι σε αυτό. Τώρα είστε έτοιμοι να πάτε. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Φ.

Βγάλτε το τηγάνι για τηγανίτες, ένα τηγάνι, οτιδήποτε θα χωρέσει καλά το χοιρινό. Ανεβάστε τη φωτιά ψηλά, ψηλά.

Όχι, δεν ήταν λάθος εκτύπωση. Θέλετε τη θερμότητα αρκετά υψηλή γιατί θα ροδίσετε όλες τις πλευρές του χοιρινού φιλέτου στο πάνω μέρος της εστίας.

ΟΚ, άρα ροδίζετε και γυρίζετε και ροδίζετε όλες τις πλευρές του χοιρινού φιλέτου. Θυμηθείτε, μόλις ροδίσετε, δεν πρόκειται να μαγειρέψετε αυτό το μωρό μέχρι το τέλος πάνω από τη σόμπα.

Όταν ροδίσει από όλες τις πλευρές, τοποθετήστε το σε ένα ταψί και τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-25 λεπτά. Αυτό θα τελειώσει για εσάς το χοιρινό φιλέτο στο φούρνο.

Αυτό που ψάχνετε όταν μαγειρεύετε χοιρινό φιλέτο σε θερμοκρασία είναι περίπου 157 βαθμοί f. και μετά μπορείτε να το βγάλετε από το φούρνο. Αν σας αρέσει λίγο πιο medium rare, τότε τραβήξτε το στους 150. Σκεπάστε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο για περίπου 15 λεπτά. και μετά θα είστε έτοιμοι να το φάτε μετά από αυτό.

Εδώ είναι μερικά διάφορα. γεγονότα και συμβουλές για το μαγείρεμα χοιρινού φιλέτου κ.λπ.

Υπάρχουν πέντε βασικά κομμάτια χοιρινού κρέατος:

* Μπούτι (ζαμπόν, κοτολέτες, ψητό χωρίς κόκαλα)

* Πλαϊνά (spareribs, μπέικον)

* Φιλέτο (ψητό με ραβδώσεις, ψητό φιλέτο, παϊδάκι, παϊδάκι με λωρίδες, παϊδάκια country style, φιλέτο και μπέικον καναδικού τύπου)

* Πισινό (ψητό με λεπίδες, κιμά χοιρινό, λουκάνικο)

* Ώμο για πικνίκ (καπνιστό τσόφλι, ψητό για πικνίκ)

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη χρήση χοιρινού κρέατος:

* Πλύνετε καλά το χέρι σας αφού σφίξετε το ωμό χοιρινό. Αυτό θα αποτρέψει τη μόλυνση.

* Το χοιρινό είναι σαν το κοτόπουλο. πρέπει να ψηθεί πλήρως πριν το σερβίρισμα.

Απλά με το να μην το παραψήσετε, θα παραμείνει ζουμερό και γεμάτο με πολλή γεύση, ειδικά αν το έχετε μαρινάρει όλη τη νύχτα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *