Υπηρεσίες παράδοσης απλών προετοιμασμένων γευμάτων για Οικογενειακούς Φροντιστές Ηλικιωμένων

Σχεδόν όλες οι κόρες και οι γιοι που φροντίζουν τον μεγαλύτερο γονέα τους, ή τους ηλικιωμένους γονείς, συνήθως δεν φαντάζονται τους εαυτούς τους ως φροντιστές. Απλώς θεωρούν ότι φροντίζουν τους γονείς τους. Ως φροντιστής ορίζεται κάποιος που παρέχει υποστήριξη σε ένα άλλο άτομο που μπορεί να μην είναι σε θέση να μείνει μόνο του ως αποτέλεσμα σωματικών, ψυχολογικών, οικονομικών ή ψυχικών περιορισμών.

Οι φροντιστές είναι πιθανό να θεωρηθεί ότι είναι ειδικοί ή εθελοντές που περνούν στο σπίτι του ατόμου που μπορεί να φροντίζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι απαραίτητος ένας ειδικός, το καθήκον πιθανότατα θα πέσει στα αδέρφια της οικογένειας. Αυτό θα μπορούσε να αποτελείται από θελήματα, καθαριότητα, συντήρηση αυλής, διαχείριση οικονομικών, αγορές τροφίμων και μαγείρεμα γευμάτων εκ των προτέρων.

Οι έρευνες διαφέρουν, αλλά έως και το 80% όλων των υπηρεσιών φροντίδας στις ΗΠΑ παρέχονται από μέλη της οικογένειας. Αυτό ανέρχεται σε σχεδόν 50 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, και περίπου το ένα τρίτο κάθε οικογένειας των ΗΠΑ έχει έναν απλήρωτο φροντιστή που φροντίζει τις ανάγκες ενός ηλικιωμένου γονέα με κάποια ιδιότητα. Το 86% των φροντιστών είναι μέλη της οικογένειας και το 66% τείνουν να είναι γυναίκες. Ο μέσος οικογενειακός φροντιστής μπορεί να αναλάβει αυτήν την υποχρέωση για έως και εννέα χρόνια.

Ενώ υπάρχουν πολλές δουλειές και δεσμεύσεις που θα περιμένει ένας φροντιστής της οικογένειας, το 65% όλων των υπηρεσιών αποτελείται από το μαγείρεμα φαγητού και το 40% διατηρεί συγκεκριμένες διατροφικές δίαιτες. Το 75% των οικογενειακών φροντιστών δηλώνουν ότι οι αγορές τροφίμων αποτελούν συχνά μέρος του καθήκοντός τους. Οι ηλικιωμένοι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων στην κοινωνία που χρειάζονται προγράμματα διατροφής για διαβήτη, απώλεια βάρους, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και καρδιά. Η προετοιμασία των γευμάτων εκ των προτέρων για τους γονείς είναι συνήθως μια σημαντική εργασία από μόνη της. Η προετοιμασία γευμάτων σχετικά με ειδικές δίαιτες απαιτεί περαιτέρω εξειδίκευση σε σχέση με τις αγορές τροφίμων και το μαγείρεμα.

Οι οικογενειακοί φροντιστές που μένουν κοντά θα έχουν πολύ πιο εύκολο τρόπο να μαγειρέψουν και να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους σε σύγκριση με εκείνους που ζουν πιο μακριά ή ίσως σε άλλη πολιτεία. Με τη γρήγορη ρουτίνα της απασχόλησης και της ανατροφής των οικογενειών τους, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το 40% των οικογενειακών φροντιστών θεωρούν ότι η φροντίδα για μια μητέρα ή τον πατέρα ή τους γονείς μπορεί να είναι ένα βάρος. Το 32% δηλώνει ότι είναι υπερβολική ευθύνη και οδηγεί σε συναισθηματική ένταση, αλλά όταν πρόκειται για τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας, είναι συνήθως ένας κόπος αγάπης.

Λύσεις παράδοσης έτοιμου γεύματος

Η διατροφή ενός ηλικιωμένου γονέα ή γονέων μπορεί να είναι μία από τις πιο συχνές και χρονοβόρες ευθύνες που μπορεί να προσφέρει ένας οικογενειακός φροντιστής. Η προετοιμασία των γευμάτων, υπό κάποια ιδιότητα, είναι συχνά μια πιθανή επιλογή που βοηθά τόσο τον οικογενειακό φροντιστή όσο και τον γονέα. Τα μενού μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα δείπνο την ημέρα, σε μια ολοκληρωμένη επιλογή πρωινού, μεσημεριανού γεύματος και δείπνου. Οι περισσότερες εταιρείες που προσφέρουν έτοιμα γεύματα αποστέλλουν τα γεύματά τους κατεψυγμένα, επιτρέποντάς τους να ζεσταθούν εύκολα σε φούρνο μικροκυμάτων.

  • DineWise είναι μια υπηρεσία παράδοσης γευμάτων σε εθνικό επίπεδο που προσφέρει κατεψυγμένα γεύματα ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα. Έχουν μια σημαντική επιλογή τροφίμων και προσφέρουν διατροφικές επιλογές για άτομα με διαβήτη, απώλεια βάρους και χαμηλές απαιτήσεις σε νάτριο. Μπορεί να γίνει κράτηση για επαναλαμβανόμενες παραδόσεις φαγητού για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, καθώς και για οποιοδήποτε προϋπολογισμό. Το γεύμα DineWise κοστίζει κατά μέσο όρο 12 $ ανά γεύμα.
  • HomeStyle Direct είναι μια υπηρεσία που δέχεται medicaid για κατοίκους που ζουν στο Αϊντάχο, το Μίσιγκαν, τη Μοντάνα, τη Νεβάδα, τη Γιούτα ή το Γουαϊόμινγκ. Το μενού τους προσφέρει σημαντικά λιγότερη επιλογή και δεν καλύπτει συγκεκριμένα προγράμματα διατροφικής διατροφής, αλλά προσφέρουν επιλογή με χαμηλότερο κόστος. Το μέσο γεύμα τους θα κοστίζει περίπου 6 $ το καθένα.
  • Καντίνα φαγητού είναι μια τοπική υπηρεσία που παρέχει ζεστά γεύματα σε ηλικιωμένους πολίτες που μένουν στο σπίτι, συνήθως άνω των 60 ετών. Οι περιορισμοί, τα κριτήρια καταλληλότητας και τα ποσοστά, με τη μορφή συνεισφορών, ποικίλλουν ανάλογα με τη κομητεία στην οποία ζείτε. Η υπηρεσία δεν προσφέρεται σε εθνικό επίπεδο. Αυτοί οι φορείς συνήθως χρηματοδοτούνται μέσω φιλανθρωπικών προσπαθειών και τοπικών φορέων διοίκησης.

Οι εθνικές εταιρείες υπηρεσιών παράδοσης προετοιμασμένων γευμάτων δίνουν στους φροντιστές της οικογένειας τη δυνατότητα να μειώσουν το άγχος και να μειώσουν το βάρος της φροντίδας ενός ηλικιωμένου γονέα ή γονέων. Προσφέρουν επίσης ένα όφελος στους ηλικιωμένους, καθώς είναι εύκολο να ξαναζεσταθούν και δίνουν στους ηλικιωμένους την αίσθηση ότι παραμένουν αυτάρκεις. Μπορούν να αγοραστούν σχεδόν σε οποιονδήποτε όγκο και προαιρετικά να προγραμματιστούν για κανονικές ημερομηνίες αποστολής και παράδοσης. Το να έχουν στη διάθεσή τους προμαγειρεμένα γεύματα προσφέρει επίσης ευκολία στους οικογενειακούς φροντιστές σε καταστάσεις όπου φεύγουν ή δεν μπορούν να παρευρεθούν για τους γονείς τους ή τους γονείς τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *