Υγιεινή διατροφή – Ιδέες προετοιμασίας γευμάτων

Εάν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, στενάζετε στη σκέψη να κάνετε προετοιμασία γευμάτων. Ενώ ξέρετε ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνετε, δεν σημαίνει ότι σας αρέσει! Η προετοιμασία των γευμάτων απαιτεί χρόνο, αλλά αν κοιτάξετε την προετοιμασία των λαχανικών σας, ας πούμε, μόνο μία φορά για ολόκληρη την εβδομάδα, τότε θα είναι πιο εύκολο να τρώτε υγιεινά σπιτικά γεύματα κάθε βράδυ. Κάποια φαγητά, μερικά λαχανικά ετοιμάζονται εύκολα από πριν και εξοικονομούν καλά. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε με τον προγραμματισμό του γεύματός σας για να κάνετε την εργασία πιο εύκολη και στη συνέχεια θα ανακαλύψετε ότι αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στην προετοιμασία του γεύματος και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας το φαγητό σας!

Ας δούμε μερικές ιδέες για προετοιμασία γευμάτων…

1. Μία συνταγή, πολλές παραλλαγές. Ίσως η πιο σημαντική χρονοβόρα εργασία με την προετοιμασία γευμάτων είναι να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι να μαγειρέψετε στην αρχή. Πρέπει να κυνηγήσετε συνταγές, να βρείτε τι θα λειτουργήσει με τη δίαιτά σας για απώλεια βάρους και στη συνέχεια να αγοράσετε όλα τα παντοπωλεία που απαιτούνται. Χρονοβόρα πράγματα!

Αντ ‘αυτού, κοιτάξτε να βρείτε μια συνταγή που προσφέρει πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα τηγανητό λαχανικών. Μπορείτε απλώς να αλλάξετε τα λαχανικά που βάζετε στο stir-fry, να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με το βόειο κρέας όπως επιθυμείτε και ακόμη και να αλλάξετε λίγο τη σάλτσα. Είναι το ίδιο γεύμα συνολικά, αλλά με μικρές αλλαγές που θα πρέπει να είναι αρκετές για να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον να συνεχίσετε το πρόγραμμα διατροφής σας για απώλεια βάρους.

Όσο περισσότερο συνηθίζετε να προετοιμάζετε το ίδιο είδος γευμάτων ξανά και ξανά, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προγραμματίζετε την προετοιμασία του γεύματός σας για την εβδομάδα.

2. Δύο Λέξεις: Αργή Κουζίνα. Το αργό μαγείρεμα είναι εξαιρετικά εύκολο και μια μέθοδος μαγειρέματος που όλοι θα πρέπει να την κάνουν από καιρό σε καιρό. Απλώς βάλτε όλα τα υλικά στο slow cooker το πρωί, ανάψτε το και μέχρι να φτάσετε σπίτι από τη δουλειά, το φαγητό θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε μια παρτίδα σημαντικού μεγέθους, πράγμα που σημαίνει ότι θα τρώτε υγιεινά γεύματα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

3. Αγοράστε προ-κομμένα λαχανικά. Η τελευταία ιδέα που πρέπει να εξετάσετε είναι να αγοράσετε προ-κομμένα λαχανικά. Το να κόβετε λαχανικά είναι συχνά μια δουλειά που δεν αρέσει περισσότερο να κάνουν οι άνθρωποι, οπότε κάντε το πιο εύκολο για τον εαυτό σας. Αγοράστε τα έτοιμα για να ξεκινήσετε, ώστε να υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου προετοιμασία.

Ενώ θα πληρώσετε λίγο περισσότερο για τα προ-κομμένα λαχανικά, είναι χρήματα που ξοδεύτηκαν καλά.

Εκεί έχετε μερικές ιδέες για να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνετε την προετοιμασία των γευμάτων. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, η τήρηση της δίαιτας απώλειας βάρους θα είναι ευκολότερη από ποτέ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *