Το Slow and Low είναι ο τρόπος να πάτε με μια αργή κουζίνα

Είστε από εκείνους τους μάγειρες που έχουν μάθει ότι το τρυφερό κρέας είναι πέρα ​​από τη σφαίρα κατανόησής σας; Δεν φαίνεται να έχετε τέλεια σάλτσα; Βρίσκετε τον εαυτό σας να πρασινίζει από φθόνο όταν απολαμβάνετε γεύματα στα σπίτια άλλων ενώ τα δικά σας φαίνονται σαν σβώλοι στην πιατέλα σερβιρίσματος; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να καλωσορίσετε μια αργή κουζίνα στο σπίτι σας.

Οποιοσδήποτε ειδικός στο μπάρμπεκιου από το νότο θα σας πει ότι «αργά και χαμηλά» είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε κρέας, οποιοδήποτε κρέας. Με ένα σκεύος, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να μαγειρέψετε και το φαγητό είναι τέλειο, σχεδόν κάθε φορά, κάνοντας το τραπέζι σας να ζηλεύουν άλλοι. Προετοιμαστείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας να γλεντήσουν στο σπίτι σας γιατί θα τους εκθαμβώσετε με την ικανότητά σας να μαγειρεύετε στην τελειότητα περίπλοκα ή απλά γεύματα.

Το αρνί ήταν πάντα ένα από τα πιο δύσκολα κρέατα στο μαγείρεμα. Το κρέας, εξ ορισμού, πρέπει να είναι τρυφερό και χυμώδες. Θέλει όμως λίγη περισσότερη επιδεξιότητα στην προετοιμασία λόγω του εύκολου τρόπου με τον οποίο μπορεί να σε στρέψει στην κουζίνα, πολύ γρήγορα. Ωστόσο, με μια κατσαρόλα, οι συνταγές με αρνί δεν θα τρομοκρατούν πλέον ούτε τους πιο αρχάριους σεφ. Λόγω του «αργού και χαμηλού», οι συνταγές αργής κουζίνας με αρνί θα είναι σαν το βούτυρο στο στόμα, τρυφερό και εύκολο να κοπεί ακόμα και με ένα πιρούνι.

Το βοδινό κρέας ήταν πάντα μια εύκολη κοπή κρέατος που δεν συγχωρείται ποτέ στο φούρνο. Ένα μοσχαρίσιο ψητό που ετοιμάζεται σε αργή κουζίνα, μαγειρεμένο και μαριναρισμένο στους χυμούς του θα είναι τρυφερό και υγρό κάθε φορά που το φτιάχνετε. Η προσθήκη λαχανικών και μπαχαρικών την τελευταία ώρα του μαγειρέματος θα εξασφαλίσει ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Γιατί να μην ψήσετε λίγο ψωμί από την κατάψυξη στο παντοπωλείο σας και να προσθέσετε ένα άλλο εκπληκτικό άρωμα στο ήδη λαχταριστό γεύμα σας;

Αν η πρόβλεψη απαιτεί σύννεφα και βροχή, τίποτα δεν θα ταίριαζε καλύτερα από ένα νόστιμο μοσχαρίσιο στιφάδο λαχανικών. Μαγειρεύοντας το στιφάδο «αργά και χαμηλά», τα κομμάτια του βοείου κρέατος, του χοιρινού ή ακόμα και της μπριζόλας θα μαλακώσουν κάθε ώρα που περνάει. Όταν ο καιρός έξω είναι θλιβερός, ποιος έχει την ενέργεια ή την επιθυμία για αυτό το θέμα, να σταθεί στην κουζίνα για να φτιάξει το στιφάδο; Αφήστε το slow cooker να κάνει το μαγείρεμα για εσάς, ενώ εσείς κουλουριάζεστε με μια ζεστή κουβέρτα και ένα καλό βιβλίο. Απλώς κόψτε τα πάντα, δεν πειράζει αφού είναι στιφάδο, και ρίξτε τα όλα στο σκεύος με λίγη προπαρασκευασμένη σάλτσα ή νερό με άμυλο καλαμποκιού. Μπορεί να θέλετε να έρχεστε να το ανακατεύετε κάθε δύο ώρες, όταν μαζεύετε την ενέργεια για να μπείτε στην κουζίνα σας για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά εκτός από αυτό, τη δουλειά κάνει η αργή κουζίνα.

Ανεξάρτητα από το κομμάτι του κρέατος, είτε πρόκειται για ένα σκληρό ηλικιωμένο πουλί είτε για ένα κορδόνι κομμάτι βοείου κρέατος, η κατσαρόλα μπορεί να το κάνει ένα από τα καλύτερα γεύματα που θα βρείτε στο τραπέζι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μαρινάροντας με τους χυμούς και τη σάλτσα από το κρέας, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το κρέας στο ταψί, αρκεί να θυμάστε αυτές τις τρεις λέξεις: αργό και χαμηλό είναι ο τρόπος που πρέπει να κάνετε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *