Τι σημαίνει το μαγείρεμα με προϋπολογισμό;

Τι σημαίνει λοιπόν το μαγείρεμα με προϋπολογισμό; Σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου καταναλώνοντας τρόφιμα χαμηλότερου κόστους; Υπάρχει τρόπος να τρώω υγιεινά και να εξοικονομώ χρήματα; Θα τρώω μόνο ανθυγιεινά επεξεργασμένα τρόφιμα; Το οικονομικό μαγείρεμα δεν χρειάζεται να είναι καθόλου δύσκολο και μπορεί επίσης να είναι μια από τις πιο υγιεινές επιλογές. Πριν φύγετε για το παντοπωλείο, φροντίστε να έχετε μια καλά μελετημένη λίστα αγορών. Ο στόχος εδώ είναι να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα και να κάνετε υγιείς επιλογές.

Τα χύμα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν το κόστος σας

Η μαζική αγορά είναι ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ψώνια. Κάντε μια λίστα με τα τρόφιμα που αγοράζετε κάθε εβδομάδα ή δύο. Εάν η οικογένειά σας τρώει πολύ φυστικοβούτυρο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα καλό στοιχείο για να το συμπεριλάβετε. Το βασικό σημείο είναι να επιλέξετε τροφές που δεν είναι πιθανό να χαλάσουν τον επόμενο μήνα. Προσπαθήστε να αγοράσετε αντικείμενα που θα μπορούν να κάθονται στο ράφι του ντουλαπιού σας που δεν θα χαλάσουν. Αυτά περιλαμβάνουν κονσέρβες σούπας, λαχανικών και ζυμαρικών.

Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα αρτοσκευάσματα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πιο πιθανό να χαλάσουν τις επόμενες εβδομάδες. Ένας τρόπος να παρακάμψετε αυτά τα προϊόντα είναι να τα ψύξετε. Μπορεί να βρείτε προσφορές σε καρβέλια ψωμιού που έρχονται σε ζευγάρια των δύο. Μπορείτε να φάτε το ένα καρβέλι και να καταψύξετε το άλλο και να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη εβδομάδα. Η αγορά χύμα κρέατος μπορεί επίσης να είναι ένα καλό ιδανικό, καθώς αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να καταψυχθούν. Δοκιμάστε και χωρίστε τα κρέατα σε ξεχωριστά μεγέθη σερβιρίσματος πριν τα καταψύξετε. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να βγάλετε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε για δείπνο. Ένας βασικός έλεγχος πριν αγοράσετε χύμα είναι να αποφασίσετε εάν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα τρόφιμα πριν χαλάσουν. Εάν ολοκληρώσετε την αγορά ενός φαγητού χύμα και στη συνέχεια πρέπει να πετάξετε το μισό από αυτό, θα σας κοστίσει μόνο επιπλέον στο τέλος. Τρόφιμα που μπορεί να μείνουν μπαγιάτικα σε μεγάλες ποσότητες περιλαμβάνουν μεγάλες σακούλες πατατάκια ή αναψυκτικά που θα ξεκολλήσουν. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Οι γενικές επωνυμίες μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα

Η αγορά τροφών γενικής επωνυμίας είναι επίσης ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε μερικά επιπλέον δολάρια. Τα γενόσημα τρόφιμα είναι πολύ παρόμοιας ποιότητας και διαφέρουν κυρίως ως προς τη συσκευασία και την τιμή. Οι εξαιρετικές επιλογές για τρόφιμα γενικής επωνυμίας περιλαμβάνουν φασόλια, σάλτσες ντομάτας και κονσέρβες λαχανικών. Όπως πάντα, θα πρέπει να ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων για να βεβαιωθείτε ότι τρώτε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά σας εξοικονομούν χρήματα

Η πιο προσιτή δίαιτα μπορεί να είναι μια γεμάτη με πολλά φρούτα και λαχανικά. Όχι μόνο μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά θα προσφέρουν επίσης σε εσάς και την οικογένειά σας ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτά τα είδη είναι να πάτε στην τοπική αγορά αγροτών. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 60% λιγότερο από ό,τι αγοράζετε από ένα τυπικό σούπερ μάρκετ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *