Τεχνική Μικροκυμάτων – Ειδικότητα Μαγειρικής Μικροκυμάτων

Παλαιότερα το μαγείρεμα γινόταν με τη χρήση φωτιάς που προερχόταν από την καύση ξερών ξύλων και φλοιών δέντρων. Αυτή η διαδικασία ήταν κουραστική. Έτσι, ένα άτομο έπρεπε πάντα να παρακολουθεί όλη τη διαδικασία μαγειρέματος. Αυτό κατανάλωσε μεγάλο μέρος του πολύτιμου χρόνου μας. Για να διευκολύνουμε τη δουλειά μας αλλά και να εξοικονομήσουμε χρόνο, εισήχθησαν εστίες υγραερίου που δεν απαιτούσαν συνεχή παρακολούθηση. Αυτές οι εστίες αερίου χρησιμοποιούσαν υγρό αέριο πετρελαίου για να παράγουν φωτιά με την οποία γινόταν το μαγείρεμα. Αυτές οι σόμπες υγραερίου εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Αλλά η πρόσφατη πρόοδος στη μαγειρική είναι η τεχνική των μικροκυμάτων.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων χρησιμοποιούν φούρνο μικροκυμάτων για να παράγουν θερμότητα με την οποία γίνεται το μαγείρεμα. Οποιοδήποτε φαγητό μπορεί να είναι λαχανικά ή ψάρι ή άλλα μη χορτοφαγικά είδη μπορεί να μαγειρευτεί εύκολα χωρίς να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Οι φούρνοι λειτουργούν στο γεγονός ότι τα τρόφιμα περιέχουν σωματίδια νερού τα οποία ιονίζονται για να παράγουν την απαραίτητη θερμότητα που απαιτείται. Τα σωματίδια του νερού χωρίζονται σε ιόντα χρησιμοποιώντας αυτά τα μικροκύματα.

Είναι κύματα υψηλής έντασης. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του μαγειρέματος σε φούρνο μικροκυμάτων είναι ότι το φαγητό μπορεί να σερβιριστεί ζεστό και φρέσκο ​​όλη την ώρα. Δεν απαιτούν καθόλου παρακολούθηση. Έχουν χρονόμετρα στα οποία ρυθμίζεται ο χρόνος που απαιτείται για το μαγείρεμα ενός πιάτου. Όταν ανάβουμε το φούρνο ξεκινάει το μαγείρεμα ή η διαδικασία θέρμανσης και συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα δίνεται μια ένδειξη με τη μορφή ενός ήχου μπιπ. Έτσι η κύρια δουλειά που γίνεται από εμάς είναι η τελική προετοιμασία.

Η τελική προετοιμασία περιλαμβάνει καρύκευμα με φύλλα κόλιανδρου, μπαχαρικά, κρέμες κ.λπ… Για να φαίνεται το πιάτο ελκυστικό και ταυτόχρονα πιο νόστιμο. Αλλά το φαγητό δεν πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το βγάλτε το από τον φούρνο, καθώς τα μικροκύματα που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του φαγητού είναι ελαφρώς επιβλαβή.

Οι περισσότεροι φούρνοι περιέχουν ψηφιακή ένδειξη της ώρας που έχει ρυθμιστεί για να γίνει το μαγείρεμα. Εμφανίζει επίσης το χρόνο που χρειάζεται ο φούρνος για να ολοκληρώσει τη θέρμανση του φαγητού. Έτσι το μαγείρεμα γίνεται εύκολο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *