Συμβουλές μαγειρικής σε ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο

Θέλετε να αξιοποιήσετε το καλύτερο από τον ολλανδικό φούρνο σας; Διαβάστε αυτές τις βασικές υπενθυμίσεις και συμβουλές μαγειρικής.

Ο ολλανδικός φούρνος είναι σαν μια χύτρα ταχύτητας που αχνίζει το φαγητό από μέσα προς τα έξω. Έτσι, αφήνοντας τον ατμό να βγει από τον φούρνο σας δεν θα βοηθήσει το φαγητό και χειρότερα, το πάνω ή το κάτω μέρος θα καεί.

Για να αποφύγετε τη δημιουργία καυτών σημείων, περιστρέψτε το σκεύος σας κάθε 15 λεπτά στρέφοντάς το κατά 90° προς μία κατεύθυνση και το καπάκι κατά 90° προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το καπάκι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τη φωτιά ή τη σόμπα ανάποδα για να φτιάξετε σχεδόν χωρίς σφάλματα τηγανίτες και αυγά που δεν τρέχουν παντού. Προφανώς, τα περισσότερα καπάκια έχουν το σχήμα ενός πολύ ρηχού μπολ, οπότε οτιδήποτε βάλετε σε αυτό θα παραμείνει φυσικά στο κέντρο.

Το πραγματικό μυστικό για το τέλειο μαγείρεμα στον ολλανδικό φούρνο είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο σας για να μαγειρέψετε σε ανοιχτή φωτιά, πολλοί ολλανδικοί φούρνοι χρησιμοποιούν κάρβουνο, ιδιαίτερα εκείνους που χρησιμοποιούνται για το κάμπινγκ. Έχει μεγαλύτερη τάση να μαγειρεύεται ομοιόμορφα και να διατηρεί μια πιο σταθερή θερμοκρασία.

Κατά γενικό κανόνα, θα χρειαστείτε διπλάσια κάρβουνα από το μέγεθος του μαγειρικού σας σκεύους. Έτσι, για παράδειγμα, έχετε έναν φούρνο 12″, θα χρειαστείτε περίπου 24 με 25 κάρβουνα. Οι βαθείς φούρνοι μπορεί να απαιτούν περισσότερα κάρβουνα. Επίσης, χρειάζονται περισσότερα κάρβουνα τις μέρες που φυσάει ή έχει κρύο.

Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέξετε μια καλής ποιότητας μπρικέτα, που να φωτίζεται εύκολα και να διαρκέσει αρκετή ώρα. Η τοποθέτηση των μπρικέτες πάνω και κάτω από τον ολλανδικό φούρνο σας είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσετε μια ομοιόμορφη θερμοκρασία.

Τώρα για μια απλή συμβουλή μαγειρέματος από χυτοσίδηρο: Πώς να αναποδογυρίσετε ένα κέικ από τον φούρνο χωρίς να καταστραφεί το κέικ. Αρχικά, αφήστε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά στο φούρνο. Στη συνέχεια, περάστε μια λαστιχένια σπάτουλα γύρω από την εσωτερική άκρη του φούρνου για να χαλαρώσει το κέικ. Στη συνέχεια, μπορείτε να στρώσετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο πάνω μέρος του φούρνου, ώστε να αντικαταστήσει το καπάκι. Τοποθετήστε το ένα χέρι με γάντι στο καπάκι του φούρνου και το άλλο χέρι με γάντι κάτω από το φούρνο. Γυρίστε πολύ προσεκτικά το φούρνο πάνω στο καπάκι. Χτυπήστε ελαφρά το κάτω μέρος και τα πλαϊνά του φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ δεν κόλλησε.

Έτσι, με απεριόριστες επιλογές μενού, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ολλανδικό φούρνο σας από εμαγιέ χυτοσίδηρο. Προχωρήστε και απολαύστε το μαγείρεμα!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *