Σαπούνι έξω από κατσαρόλες για εύκολο καθάρισμα μαγειρικής στη φωτιά

Τις προάλλες καθαρίζαμε τον εξοπλισμό μας εδώ στο σπίτι μετά από μια εκδρομή στο κάμπινγκ το Σαββατοκύριακο και πέρασα πολύ χρόνο τρίβοντας το εξωτερικό μιας μαυρισμένης κατσαρόλας που είχαμε χρησιμοποιήσει για να ζεστάνουμε τσίλι πάνω από τη φωτιά. Θα μπορούσα να είχα γλιτώσει από πολύ λίπος αγκώνων αν είχα τον κόπο να σαπουνίσω το εξωτερικό της κατσαρόλας.

Χρησιμοποιώντας σαπούνι για να δημιουργήσετε μια επικάλυψη που καθαρίζεται εύκολα στο εξωτερικό των μαγειρικών δοχείων σας, μια συμβουλή που λειτουργεί πραγματικά όταν πρόκειται για τον καθαρισμό μετά το μαγείρεμα στη φωτιά. Είναι ένα παλιό κόλπο που αναφερόταν στο Εγχειρίδιο Προσκόπων, αλλά πολλοί κατασκηνωτές φαίνεται να το έχουν ξεχάσει – ή ίσως δεν ήταν ποτέ Πρόσκοποι. Είναι τόσο απλό όσο το να σαπουνίζετε εξωτερικά τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας για να κάνετε τον καθαρισμό εύκολο.

Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι πιάτων σε μια χαρτοπετσέτα και απλώστε το σαπούνι γύρω από το εξωτερικό της κατσαρόλας που χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα στη φωτιά. Ένα ομοιόμορφο φιλμ στο εξωτερικό του δοχείου λειτουργεί καλύτερα. Το σαπούνι ράβδου κάνει επίσης το κόλπο, αλλά είναι πιο δύσκολο να απλωθεί ομοιόμορφα. Το έχω δει ακόμη και να γίνεται με σαμπουάν.

Όταν έρθει η ώρα να πλύνετε τα πιάτα, αυτή η μαύρη αιθάλη στο εξωτερικό της κατσαρόλας θα ξεκολλήσει πολύ πιο εύκολα, έτσι ώστε να μην μείνετε να τρίβετε με αιθάλη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν τρελαίνεστε πολύ με το σαπούνι και δεν έχετε καθόλου στο εσωτερικό της κατσαρόλας σας, γιατί το σαπούνι δεν κάνει πολλά για να βελτιώσει τη γεύση των περισσότερων πιάτων!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *