Πώς να ψήσετε ένα υπέροχο ζαμπόν

Προσωπικά μου αρέσει να αγοράζω το ζαμπόν Superior Tavern γιατί μου αρέσει να είναι χωρίς κόκαλα. Αυτό συγκεκριμένα έχει πολύ καλή γεύση.

Βάλτε τον φούρνο σας στους 350 βαθμούς και αφήστε τον να ζεσταθεί όσο ετοιμάζετε το φαγητό σας.

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πλύνετε πολύ καλά το ζαμπόν για να αφαιρέσετε το περιττό λίπος από αυτό. Μετά το παίρνω και το βάζω σε ένα ταψί. Το επόμενο πράγμα που κάνω είναι να πάρω ολόκληρα γαρύφαλλα και να τα βάλω παντού συμπεριλαμβανομένων όλων των πλευρών. Όταν πάρετε όλα τα γαρίφαλα που θέλετε, γεμίστε το τηγάνι περίπου κατά τα 3/4 με νερό. Δεν θα ξεχειλίσει κατά το μαγείρεμα, αλλά θα διατηρήσει το ζαμπόν υγρό γιατί πρόκειται να το ψήσετε για μερικές ώρες.

Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 8 1/2 ώρες έως 9 ώρες. Ξέρω ότι φαίνεται πολύς χρόνος, αλλά στο μαγείρεμα τόσο καιρό το λίπος και το αλάτι αφαιρούνται από το ζαμπόν. Το κρέας σας θα σκουρύνει εξωτερικά, αλλά δεν θα κάψει εσωτερικά. Τουλάχιστον δεν το έχω κάνει ποτέ.

Όταν το ζαμπόν είναι έτοιμο, θα πρέπει να κόψετε την εξωτερική φλούδα του λόγω του σκούρου χρώματος κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια καθώς το βγάζετε από το ταψί του ψησίματος θα παρατηρήσετε ότι κόβεται σε κομμάτια. Δεν χρειάζεται να το κόψετε σε φέτες όπως θα κάνατε συνήθως. Απλώς βάζετε το ψιλοκομμένο ζαμπόν στην πιατέλα σας και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Δεν πρέπει να έχει αλμυρή γεύση ή λιπαρή γεύση. Πρέπει να είναι τρυφερό και νόστιμο.

Απολαύστε, ελπίζω να αγαπήσετε το γεύμα σας όσο κι εμείς.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *