Πώς να φτιάξετε μια γλυκιά σάλτσα Teriyaki για το μαγείρεμα Shabu Shabu

Αν θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά σάλτσα teriyaki για ιαπωνική μαγειρική, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει πολύ! Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να φτιάξουν σάλτσα teriyaki και προτιμούν την εύκολη επιλογή να αγοράσουν ένα μπουκάλι. Μην τα παρατάτε – είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φτιάξετε το δικό σας.

Από όλες τις ιαπωνικές συνταγές και τα στυλ μαγειρικής το αγαπημένο μου είναι το μαγείρεμα σε κατσαρόλα shabu shabu. Αυτή είναι μια μορφή μαγειρέματος με ένα τηγάνι και είναι πολύ κοινωνικό. Χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές σάλτσες μαγειρικής shabu shabu και η σάλτσα teriyaki είναι μια από τις καλύτερες κατά την άποψή μου.

Η πιο βασική και εύκολη στην παρασκευή της σάλτσας teriyaki είναι πολύ απλά ένα μείγμα σάλτσας σόγιας και mirin, ένα γλυκό κρασί από ρύζι. Εάν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να βρείτε το mirin, ένα απλό υποκατάστατο είναι το παλιό καλό σάκε με λίγη ζάχαρη. Η ποσότητα ζάχαρης που πρέπει να προσθέσετε φυσικά μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το γούστο σας.

Το πώς χρησιμοποιούμε αυτά τα υλικά για να φτιάξουμε τη σάλτσα teriyaki είναι επίσης πολύ εύκολο. Απλώς ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά. Μετά από μερικά λεπτά, αφαιρέστε το τηγάνι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Τώρα δημιουργήσαμε τη δική μας σάλτσα! Μπορεί να διατηρηθεί σε μπουκάλι στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα σοκαριστούν με το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις αυτή τη νόστιμη σάλτσα, αλλά αυτό είναι πραγματικά το μόνο που υπάρχει. Στο μαγείρεμα μου σε κατσαρόλα shabu shabu, αυτή η σάλτσα είναι απολύτως τέλεια ως σάλτσα ντιπ με μια σειρά από κρέατα, συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος. Σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν λίγο τζίντζερ ή σκόρδο στη σάλτσα τεριγιάκι τους, αλλά προτιμώ να το κρατώ απλό. Η απλότητα είναι το κλειδί για την ιαπωνική μαγειρική και ειδικότερα το μαγείρεμα σε κατσαρόλα shabu shabu. Τα ποιοτικά συστατικά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, οπότε για να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα teriyaki χρησιμοποιήστε την καλύτερη σάλτσα σόγιας και mirin ή σάκε που μπορείτε να βρείτε.

Το Teriyaki είναι φυσικά υπέροχο και σαν μαρινάδα. Μπορείτε να μαρινάρετε κρέας ή ψάρι σε αυτό και να το εμποτίσετε με την υπέροχη γεύση αυτής της κλασικής ιαπωνικής σάλτσας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *