Πώς να προχωρήσετε μετά από ένα σπάσιμο της καρδιάς

Είτε μόλις ξεκινήσατε να βγαίνετε, είτε τελειώνετε μια σοβαρή σχέση, ή ακόμα και έναν γάμο, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε μια στενοχώρια αν δεν ξέρετε τι να κάνετε. Μπορεί να βιώσετε διαφορετικά επίπεδα απογοήτευσης σε διαφορετικές φάσεις της ζωής σας, αλλά ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην κλίμακα, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του και η συνέχιση δεν μπορεί μόνο να σας γλιτώσει από πολλή δυστυχία, αλλά και να σας κάνει πιο ώριμο άνθρωπο . Τα τρία βήματα για να προχωρήσετε αποτελεσματικά μετά από ένα σπάσιμο της καρδιάς είναι: απόσπαση της προσοχής, παρατήρηση και ενδοσκόπηση. Κάθε βήμα είναι μια σκάλα για να χτίσετε έναν καλύτερο εαυτό σας και να γίνετε πιο έτοιμοι για τον κόσμο εκεί έξω.

ΑΠΟΣΠΑΣΗ

Αν μόλις χωρίσατε σήμερα, μπορεί να μην έχετε διάθεση να μιλήσετε, να κάνετε παρέα, να διαβάσετε ή να κάνετε οτιδήποτε από τα πράγματα που σας άρεσε. Πιθανότατα θέλετε απλώς να κουλουριάζεστε κάτω από μια κουβέρτα και να γεννάτε όλη μέρα. Αν και είναι απολύτως εντάξει να χύνετε μερικά δάκρυα και να διώχνετε την αρνητική ενέργεια από το σώμα και το μυαλό, πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπερβάλλετε στο να νιώθετε αρνητικά και, κατά συνέπεια, να κλειστείτε στον εαυτό σας, με αποτέλεσμα βαριά κατάθλιψη. Η λύση είναι να βρεις έναν περισπασμό. Μπορεί να βρείτε τα απλά πράγματα, όπως το μαγείρεμα του δείπνου, τα ψώνια για ψώνια, κ.λπ., να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τον πρώην σας. Οι καθημερινές δουλειές μπορεί να είναι η καλύτερη μορφή απόσπασης της προσοχής, κάντε τις.

Παρατήρηση

Λίγες μέρες μετά το σπάσιμο της καρδιάς σας, όταν νιώσετε περισσότερο σαν τον εαυτό σας και έχετε χρησιμοποιήσει τους περισπασμούς σας για να σταθείτε ξανά στα πόδια σας, αρχίστε να παρατηρείτε τα πάντα γύρω σας. Για παράδειγμα, όταν κάνετε μια βόλτα, παρατηρήστε τους άλλους ανθρώπους στο πάρκο για το πώς συμπεριφέρονται, μιλάνε, περπατούν, χαμογελούν ή συνοφρυώνονται. Η μελέτη διαφορετικών χαρακτήρων μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την αληθινή φύση των ανθρώπων και την ευρύτητα του κόσμου. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς μέσα από τις παρατηρήσεις σου ότι κανείς δεν είναι τέλειος και οι άνθρωποι αλλάζουν, κάτι που είναι φυσικό.

Ενδοσκόπηση

Η παρατήρηση είναι το κλειδί για να καταλάβει κανείς τι άλλο ή ποιος άλλος είναι εκεί έξω. Η αληθινή ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις τον κόσμο, ωστόσο, έρχεται όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου. Χρειάζονται πάντα δύο άνθρωποι για να τερματίσετε μια σχέση, και ενώ είναι εντάξει να κατηγορείτε τον πρώην σας, μόλις καθίσετε και σκεφτείτε την προηγούμενη σχέση σας με ψυχραιμία, ίσως μπορείτε επίσης να εντοπίσετε ορισμένες πτυχές στις οποίες κάνατε λάθος. Σημειώστε αυτά τα λάθη και σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να τα είχατε κάνει διαφορετικά. Μπορεί να μην αναζωογονήσει την προηγούμενη σχέση σας, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει να χειριστείτε καλύτερα την επόμενη σχέση σας.

Τέλος, αναπνεύστε και κοιτάξτε γύρω σας. Πάρτε τα πράγματα αργά. Χρειάζεται χρόνος για να επουλωθεί από τον πόνο της ραγιάς, γι’ αυτό μην βιαστείτε. Δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο και τον χώρο που σας αξίζει και βγείτε στον κόσμο με το κεφάλι ψηλά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *