Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε ένα μενού για κάμπινγκ

Ένα ταξίδι κατασκήνωσης δεν θα είναι πλήρες χωρίς ένα πλούσιο φαγητό. Υπάρχει κάτι στην εξωτερική ατμόσφαιρα που κάνει το φαγητό πιο ευχάριστο και το φαγητό πιο νόστιμο. Ο προγραμματισμός του μενού είναι σημαντικός για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεχάσετε κανένα απαραίτητο συστατικό και ότι δεν θα αφιερώσετε όλη την ημέρα στην προετοιμασία του φαγητού. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε ένα μενού κατασκήνωσης για να κάνετε την όλη διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη.

Προετοιμασία και Χρόνος Μαγειρέματος

Όταν σχεδιάζετε γεύματα για να μαγειρέψετε για το ταξίδι, λάβετε υπόψη τον χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος κάθε συνταγής. Επιλέξτε πιάτα που μαγειρεύονται και προετοιμάζονται εύκολα. Επιλέξτε μια συνταγή που απαιτεί λίγο εξοπλισμό μαγειρικής καθώς και απλά υλικά που δεν θα χαλάσουν εύκολα.

Όπως γνωρίζετε, αν πρόκειται να μαγειρέψετε στο κάμπινγκ, δεν θα έχετε τον συνηθισμένο εξοπλισμό μαγειρέματος που έχετε στην κουζίνα σας. Είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από περίτεχνα γεύματα που θα συνεπάγονταν ψήσιμο ή οποιαδήποτε άλλη περίπλοκη διαδικασία μαγειρέματος. Το απλό βράσιμο, το ψήσιμο και το ψήσιμο στη σχάρα είναι πρακτικές μέθοδοι μαγειρέματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Για να κάνετε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, ετοιμάστε τα συστατικά στο σπίτι. Κόψτε, ψιλοκόψτε και κόψτε σε φέτες λαχανικά και άλλα υλικά και βάλτε τα με σακούλες Ziploc με ετικέτα. Όσον αφορά το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια, μπορείτε να τα προμαγειρέψετε στο σπίτι και στη συνέχεια να τα καταψύξετε και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, έτσι ώστε να χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να τα μαγειρέψετε στο κάμπινγκ.

Ασφάλεια

Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι είναι σημαντικό να επιλέγετε συστατικά που δεν αλλοιώνονται εύκολα. Στο κάμπινγκ, δεν θα έχετε ψυγείο και καταψύκτη όπου μπορείτε να αποθηκεύετε τα τρόφιμα χωρίς να ανησυχείτε για αλλοίωση. Εδώ, το καλύτερο πράγμα που έχετε είναι ψύκτες κατασκήνωσης που μπορούν να διατηρήσουν το φαγητό σας φρέσκο, αρκεί να είναι γεμάτο με αρκετό πάγο. Αυτό σημαίνει ότι είναι έξυπνο να επιλέγετε πιάτα που δεν χαλάνε εύκολα.

Εκτός από αυτό, πρέπει να διατηρείτε τα ψυγεία κάμπινγκ σε σκιερό μέρος για να μην λιώνουν εύκολα οι πάγοι. Μην τα βάζετε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου όπου μπορεί να εκτεθεί σε θερμότητα. Θα βοηθούσε επίσης να τυλίξετε μια κουβέρτα γύρω από το ψυγείο για να διατηρήσετε τον πάγο.

Οργανώστε το φαγητό σε ένα ψυγείο με τέτοιο τρόπο ώστε το φαγητό που θα μαγειρέψετε πρώτα να είναι από πάνω. Τα ευπαθή αντικείμενα πρέπει επίσης να πάνε στο κάτω μέρος. Για τα σνακ και τα ποτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ξεχωριστό ψυγείο, καθώς θα ανοίγει πιο συχνά.

Προτιμήσεις τροφίμων

Εκτός από την ασφάλεια και το χρόνο μαγειρέματος, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις των ατόμων με τα οποία θα πάτε για κάμπινγκ. Θα ήταν ωραίο να λάβετε τη γνώμη τους για το τι θα ήθελαν να φάνε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να βεβαιωθείτε ότι όλοι θα απολαύσουν τη γιορτή που θα ετοιμάσετε. Εκτός από τις προτιμήσεις, θα πρέπει επίσης να μάθετε αν κάποιος έχει τροφικές αλλεργίες, ώστε να μπορείτε να μείνετε μακριά από εκείνα τα πιάτα που μπορεί να κάνουν το δέρμα του συναδέλφου σας να σκάσει με κόκκινες κηλίδες.

Η προετοιμασία του μενού για το ταξίδι σας θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς. Όχι μόνο αυτό, θα σας βοηθήσει επίσης να διασφαλίσετε ότι όλοι θα απολαύσουν τα νόστιμα πιάτα που σχεδιάζετε να τους ετοιμάσετε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *