Πλεονεκτήματα της χρήσης σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς νερό!

Είτε έμπειρος μάγειρας είτε απλώς αρχάριος, τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι θα κάνουν τη ζωή σας στην κουζίνα εύκολη και πιο ευχάριστη. Αυτός ο τύπος μαγειρικών σκευών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Γιατί; Αποτελείται από ένα μείγμα μετάλλων. Συνδυάζει σίδηρο, νικέλιο, χρώμιο και πολλά άλλα μέταλλα. Επειδή ο ανοξείδωτος χάλυβας από μόνος του δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας, τα πρόσθετα μέταλλα προσφέρουν στον χρήστη το καλύτερο από όλους τους κόσμους. Οι επίπεδες ενθυλακωμένες πυθμένες έχουν συνήθως εξαρτήματα από χαλκό ή αλουμίνιο που επιτρέπουν την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Ποτέ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καυτά σημεία και, ως εκ τούτου, τα κολλώδη προβλήματα!

Πλεονεκτήματα μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς νερό

Η δημοτικότητα αυτού του μαγειρικού σκεύους μπορεί να αποδοθεί στα πλεονεκτήματά του. Περιλαμβάνουν:

  • Πιο υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Εάν χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι, το μαγείρεμα και το φαγητό θα είναι απόλαυση. Όχι μόνο θα μαγειρεύετε πιο υγιεινά επειδή χρησιμοποιείτε λιγότερα λίπη και έλαια στη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού, αλλά το να είστε χωρίς νερό σημαίνει ότι τα φαγητά σας μαγειρεύονται στους δικούς τους χυμούς. Το αποτέλεσμα ενισχύει τη γεύση και την υφή με ελάχιστη απώλεια βιταμινών και μετάλλων. Τα τρόφιμα που μαγειρεύονται χωρίς έλαια και λίπη μειώνουν τις θερμίδες και τη χοληστερόλη.
  • Ανθεκτικό και σκληρό μέταλλο. Με την κατάλληλη φροντίδα, θα πρέπει να διαρκέσει για μια ζωή. Δεν είναι επιρρεπές σε θρυμματισμό, σκουριά ή ακόμα και λεκέ. Δεν θα γρατσουνιστεί ή θα γρατσουνιστεί εύκολα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μπουν σωματίδια από το τηγάνι στο φαγητό σας. Ενώ αυτό το μαγειρικό σκεύος αποτελείται από χάλυβα και άλλα κράματα μετάλλων, είναι μόνο ανοξείδωτος χάλυβας που βρίσκεται στο εξωτερικό τμήμα του μαγειρικού σας σκεύους. Επομένως, δεν θα δοκιμάσετε ποτέ κανένα από τα κράματα μετάλλων στο φαγητό που μαγειρεύετε. Η αντικολλητική προστατευτική επίστρωση αποτρέπει κάτι τέτοιο.
  • Σκληρό και μη πορώδες μέταλλο. Αυτό το καθιστά ανθεκτικό στις ρωγμές και τις διαρροές. Λόγω της επιφάνειάς του, βρίσκεται συνήθως σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα, επειδή είναι μια από τις πιο αποστειρωμένες επιφάνειες. Ο χειρουργικός ανοξείδωτος χάλυβας 304 εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων επειδή είναι ανθεκτικός στη διάβρωση, ανθεκτικός στη θερμοκρασία και δεν γρατσουνίζεται ή στρεβλώνεται εύκολα. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα μαγειρικά σας σκεύη θα παραμείνουν σαν καινούργια για αρκετό καιρό.
  • Εύκολη Συντήρηση. Η σωστή συντήρηση δεν είναι χρονοβόρα. Ωστόσο, μπορεί να διασφαλίσει ότι τα μαγειρικά σας σκεύη θα φαίνονται σαν καινούργια σε 10 έως 20 χρόνια από τώρα. Αυτό το μαγειρικό σκεύος περιέχει νικέλιο, ένα κράμα που το βοηθά να διατηρήσει αυτή τη γυαλισμένη νέα εμφάνιση.
  • Τα πολυστρωματικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα διαχέουν τη θερμότητα ομοιόμορφα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Ωστόσο, το αλουμίνιο που προστίθεται στο κάτω μέρος βελτιώνει αυτή τη διαδικασία μεταφοράς θερμότητας. Αυτό διασφαλίζει ότι η θερμότητα κατανέμεται σε όλο το τηγάνι και το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα και γρήγορα. Η ευκολία χρήσης και ο μειωμένος χρόνος μαγειρέματος σας επιτρέπουν να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε άλλες ευχάριστες ασχολίες.
  • Ασφαλή μαγειρικά σκεύη για χρήση. Σε αντίθεση με το τεφλόν, τα σωματίδια από την κατσαρόλα ή το τηγάνι δεν θα κοπούν ποτέ και δεν θα εισχωρήσουν στο φαγητό σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για δηλητηρίαση από μέταλλο. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση. Εάν είστε αλλεργικοί στο νικέλιο, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα.

Φαίνεται να υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το τι σημαίνει να «μαγειρεύεις χωρίς νερό». Σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε καθόλου νερό; Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι το μαγείρεμα χωρίς νερό σημαίνει καθόλου νερό. Ωστόσο, η πιο δημοφιλής άποψη είναι ότι πρέπει να προστεθεί λίγο νερό. Πόσο πραγματικά εξαρτάται από τον τύπο και την ποσότητα του φαγητού που ετοιμάζετε. Τα ξηρά τρόφιμα, όπως τα φασόλια, το ρύζι και τα ζυμαρικά, απαιτούν νερό. Με άλλα τρόφιμα, ο γενικός κανόνας είναι να προσθέτετε 1 ουγγιά νερό ανά λίτρο μαγειρικού σκεύους. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μια κατευθυντήρια γραμμή. Μόλις αποκτήσετε εμπειρία με τα άνυδρα μαγειρικά σκεύη και τη σόμπα σας, μπορείτε να τα αλλάξετε σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό γούστο.

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να διερευνήσετε περαιτέρω τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας – The Gourmet’s Cookware. Όχι μόνο παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το μαγείρεμα χωρίς νερό, αλλά έχουμε συμπεριλάβει και μερικές υπέροχες συνταγές μαγειρικής χωρίς νερό.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *