Οκτώ χορευτικά βήματα για να ανακατεύετε

Σχεδόν όλοι, κάποια στιγμή, αποφασίζουν ότι το stir-fry είναι η τέλεια τεχνική προετοιμασίας φαγητού. Γρήγορο μαγείρεμα, επιλογή υλικού για να μαγειρέψετε (όσο υγιεινό θέλετε – ή όχι), και όχι πολύ ακριβό εξοπλισμό για αγορά. Υπάρχουν χιλιάδες καλές συνταγές, δεκάδες καλές τεχνικές, αλλά όχι πολλά για τα βασικά.

Εδώ είναι τα βήματα που θα σας οδηγήσουν σε κομπλιμέντα, μαγειρεύοντας με γουόκ:

1. Πρέπει να προετοιμάσετε τα πάντα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα -ακόμα και τη σάλτσα- γιατί πάει γρήγορα.

Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μεγάλες ποσότητες υλικών, επομένως δεν είναι τόσο κοπιαστικό – ένα ή δύο φλιτζάνια κρέας (ή σφιχτό, στραγγισμένο τόφου) και τρία ή τέσσερα φλιτζάνια λαχανικά (συνολικά) είναι αρκετά. Το κρέας πρέπει να κοπεί σε λεπτές λωρίδες. Τα λαχανικά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από το μέγεθος της μπουκιάς. Θυμηθείτε τα πάντα εκτός από το κρέας θα μαγειρευτεί, το πολύ, για πολύ λίγα λεπτά – τόσο μικρό είναι το κλειδί. Μια συμβουλή: κόψτε τα λαχανικά σε φέτες σε διαγώνιο, έτσι ώστε η μέγιστη επιφάνεια να είναι εκτεθειμένη στη θερμότητα.

Εάν έχετε ρύζι, μαγειρέψτε και στραγγίστε το κατά την προετοιμασία.

2. Χρησιμοποιήστε το σωστό λάδι.

Πολλοί χρησιμοποιούν φυστικέλαιο ή λάδι κανόλας, επειδή το stir-fry γίνεται σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία με το τηγάνισμα. Χρειάζεστε κάτι με υψηλό σημείο καπνού (το λάδι δεν θα καεί) και αυτό δεν προσθέτει μια δυνατή γεύση από μόνο του. Σησαμέλαιο? Χρησιμοποιήστε το μόνο για αρωματισμό. σε θερμοκρασίες τηγανίσματος, καίει και δεν έχει καθόλου ωραία γεύση. Φυλάξτε το για τη σάλτσα σας.

3. Ζεσταίνετε αρκετά – πριν προσθέσετε το λάδι.

Ελέγξτε πόσο ζεστό είναι το γουόκ (ή τηγάνι), ρίχνοντας μερικές σταγόνες νερού μέσα σε αυτό. Εάν αχνιστούν αμέσως, πολύ ζεστά – αφήστε το τηγάνι στην άκρη και χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά. Οι σταγόνες νερού θα πρέπει να πέφτουν για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να εξαφανίζονται. (Περίπου σαν ένα τέλειο ταψί για τηγανίτες).

4. Προσθέτουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Σχεδόν όλοι συμφωνούν σε αυτό – ρίξτε ένα μικρό κομμάτι λαχανικών εκεί, αν σιγοβράζει αλλά δεν μαυρίσει γρήγορα, είστε εκεί. Αφαιρέστε το δοκίμιο πριν το μαγείρεμα.

5. Μια διαφωνία – επιλέξτε τον δικό σας δρόμο εδώ.

Μερικοί ειδικοί λένε ότι αυτή είναι η ώρα να μαγειρέψετε το τζίντζερ, το σκόρδο ή οποιαδήποτε άλλα «αρωματικά» επιλέξετε – ενώ το λάδι είναι φρέσκο ​​και ζεστό. Αυτοί οι ειδικοί λένε επίσης ότι πρέπει να το μαγειρέψετε μόνο μέχρι να σκουρύνει, στη συνέχεια να το αφαιρέσετε και τυχόν κομμάτια από το λάδι. Αυτή είναι επίσης η ώρα για να προσθέσετε, για παράδειγμα, σάλτσα σόγιας.

Άλλοι λένε ξεχάστε όλα αυτά. μαγειρέψτε αυτά τα πράγματα με τα λαχανικά, αργότερα.

6. Μαγειρέψτε πρώτα το κρέας.

Μην ρίχνετε πάνω από περίπου τα 3/4 του φλιτζανιού κάθε φορά. δεν θέλετε το γουόκ να χάσει πολύ θερμοκρασία. Μετακινείτε συνεχώς το κρέας από το κέντρο του λαδιού προς την άκρη, μέχρι να μην είναι πια ροζ. Στη συνέχεια, μετακινήστε το προς τα πάνω από την πλευρά του γουόκ, ώστε να συνεχίσει το μαγείρεμα, αλλά όχι να συνεχίσει το τηγάνισμα. Θα το προσθέσετε ξανά στο τέλος, μαζί με τη σάλτσα.

7. Τώρα προσθέστε τα λαχανικά, με σειρά πυκνότητας.

Εάν δεν προσθέσατε σκόρδο, τζίντζερ ή οτιδήποτε άλλο νωρίτερα, αυτή είναι η ώρα. Μαγειρέψτε το με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Προσθέστε πρώτα τα καρότα και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε μπουκίτσες μπρόκολου και κάστανα νερού και ανακατέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Έπονται οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. (Αν παρακολουθείτε, ναι, τα καρότα έχουν μπει από την αρχή… μαγειρεύουν περίπου οκτώ λεπτά). Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι φυλλώδες (όπως το bok choy), αυτό διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. Θυμηθείτε, κρατήστε τα πάντα σε κίνηση, από το κέντρο του λαδιού μέχρι την άκρη. Αυτό το «κύμα» θα κρατήσει τα πάντα ομαλά.

8. Φέρτε ξανά το κρέας, προσθέστε τη σάλτσα σας – και ήρθε η ώρα να φάτε.

Αυτή είναι η τελευταία κίνηση της συμφωνίας. είσαι σχεδόν εκεί. Προσθέστε τη σάλτσα σας και ανακατέψτε το κρέας και τα λαχανικά (απαλά) μέχρι να καλυφθούν όλα σε μια λεία στρώση σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σβήνουμε τα πάντα.

Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *