Μυστικές συμβουλές σεφ

Μετά από χρόνια μαγειρικής σε εμπορικές κουζίνες και στο σπίτι αποφάσισα να γράψω μερικά από τα μικρά πράγματα που κάνουν το μαγείρεμα πιο εύκολο. Τώρα θα σας παρουσιάσω μερικές κορυφαίες συμβουλές μαγειρικής.

Σκόρδο – αυτός ο εύκολος τρόπος για να κόψετε το σκόρδο είναι να βάλετε τις σκελίδες στη σειρά πάνω στον πίνακα. Τώρα κόψτε το άκρο της ρίζας. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα γαρίφαλα απλωμένα στο ταμπλό. Πάρτε ένα μεγάλο μαχαίρι και τοποθετήστε το πλάι πάνω από μερικές από τις σκελίδες σκόρδου και τρίψτε με το χέρι σας για να θρυμματίσετε το σκόρδο. Επαναλάβετε με όλα τα γαρίφαλα. Το κέλυφος του σκόρδου θα πέσει και τώρα είναι έτοιμο να το κόψετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε το σκόρδο και μετά από μερικές φορές θα το βρείτε μια απλή διαδικασία.

Ντομάτες – Χρησιμοποιείτε πάντα ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και θα είναι πολύ πιο εύκολο να το κόψετε

κρεμμύδια – Εάν τα κρεμμύδια τσιμπούν τα μάτια σας, τότε βάλτε το σκόρδο σε νερό για να το αντιμετωπίσετε. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι όταν κόβετε για να έχετε λιγότερα προβλήματα.

Βραστό νερό – Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να βράσετε το νερό, είναι πολύ πιο γρήγορο

Ρύζι – Πλύνετε 2-3 φορές σε κρύο νερό. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει και αφήνουμε να ψηθεί σιγά σιγά.

Πατάτες – Μαγειρέψτε σε κρύο νερό και αφήστε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Κρατήστε το δέρμα για πιο νόστιμες και υγιεινές πατάτες.

Λαχανικά – Διατηρήστε το δέρμα σε λαχανικά όπως καρότα και πατάτες για περισσότερες φυτικές ίνες και υφή, καθώς και όπως παραπάνω, και πιο υγιές. Τα καρότα χρειάζονται αρκετή ώρα για να μαγειρευτούν, επομένως είναι καλύτερα να τα φορέσετε νωρίτερα ή να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια από άλλα λαχανικά. Μην μαγειρεύετε τα φυλλώδη λαχανικά για πολύ, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο. Ατμίστε ή ζεματίστε για πιο υγιεινά λαχανικά. Χρησιμοποιήστε μόνο ελάχιστο νερό όταν μαγειρεύετε σε νερό για φυλλώδη και πράσινα λαχανικά.

Ζυμαρικά – Βάζουμε το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. Προσθέστε μια πρέζα θαλασσινό αλάτι (δεν χρειάζεται λάδι) και στη συνέχεια τοποθετήστε τα ζυμαρικά. Βάλτε το καπάκι πάνω από την κατσαρόλα μέχρι να βράσει και στη συνέχεια αφαιρέστε αμέσως το καπάκι και μαγειρέψτε ανοιχτό. Παίρνουμε το πιρούνι και ανακατεύουμε μερικές φορές και μετά αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει al dente. Είναι καλύτερα να μαγειρεύετε λίγο λίγο παρά να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά πρέπει να φαίνονται ορατά μεγαλύτερα όταν είναι σχεδόν έτοιμα. Παίρνουμε το πιρούνι και διαλέγουμε ένα σκέλος ζυμαρικών, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το δαγκώνουμε για να δούμε αν είναι έτοιμο. Όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε το σε κόσκινο γρήγορα, αλλά αφήστε τις τελευταίες σταγόνες νερού ακόμα, τώρα ξαναβάζετε τα ζυμαρικά στην άδεια κατσαρόλα. Ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με το πιρούνι και σερβίρετε. Σερβίρετε πρώτα τα ζυμαρικά στο πιάτο χωριστά από τη σάλτσα, μην τα ανακατεύετε σε σάλτσα, εκτός αν το πιάτο είναι αυτό που το απαιτεί ή θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Γενικά τα ζυμαρικά σερβίρονται καλύτερα πρώτα στο πιάτο και μετά ρίχνεις τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και συνήθως με ξυρισμένη παρμεζάνα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *