Μυστικά εξοικονόμησης χρόνου που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες μάγειρες

Οι επαγγελματίες μάγειρες και οι επαγγελματίες μάγειρες έχουν μερικά κόλπα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εξοικονομήσουμε χρόνο και στην κουζίνα.

Ξέρουν τι φτιάχνουν και παίρνουν τις προμήθειες που χρειάζονται για να φτιάξουν το γεύμα. Μπορείτε να αποφασίσετε το πρωί ή τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι τι θα φάτε για δείπνο εκείνο το βράδυ. Αυτό θα μειώσει το άγχος σας κατά τη διάρκεια του γεύματος, επειδή δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι να φτιάξετε και στη συνέχεια να παλέψετε και με ένα κατεψυγμένο κομμάτι κρέας.

Μαγειρεύουν σε μεγάλες ποσότητες. Το μαγείρεμα για τον καταψύκτη σας έχει πολλά οφέλη. Μπορείτε να ελέγξετε το εγχειρίδιο μαγειρικής Simple Cooking για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο που βρίσκεστε ήδη στην κουζίνα για να πολλαπλασιάσετε τα γεύματα για τον καταψύκτη σας.

Έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται και τα έχουν στα σωστά σημεία στην κουζίνα τους. Εάν ο πάγκος σας είναι ακατάστατος, δεν θα μπορείτε να μαγειρέψετε τόσο αποτελεσματικά. Οι επαγγελματίες μάγειρες δεν έχουν ταλέντο και τα gadget της κουζίνας να στέκονται στους πάγκους τους. Έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται και μια καθαρή επιφάνεια.

Ξέρουν σε τι να ξοδεύουν τον χρόνο τους και σε τι όχι. Δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο στο κρέας, αλλά αφιερώνουν χρόνο φροντίζοντας η παρουσίαση του πιάτου να είναι καλή. Είμαι βέβαιος ότι η οικογένειά σας δεν περιμένει ένα γκουρμέ γεύμα, αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ωραία ποικιλία φαγητών για τη διατροφική τους ευχαρίστηση. Όταν έχετε αμφιβολίες, κρατήστε το απλό. Εάν έχετε 3 αντικείμενα στο πιάτο και φαίνονται και έχουν ωραία γεύση, τότε έχετε πετύχει τον στόχο σας.

Οι επαγγελματίες μάγειρες χρησιμοποιούν επίσης αυτό που αποκαλώ οπισθοδρομικό σχεδιασμό. Γνωρίζουν ότι το γεύμα τους πρέπει να ολοκληρωθεί σε μια συγκεκριμένη ώρα, γι’ αυτό σκέφτονται πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ετοιμάσουν το γεύμα και φροντίζουν να αφήσουν στον εαυτό τους αρκετό χρόνο για να κόψουν, να ψιλοκόψουν και να μαγειρέψουν.

Μιμηθείτε τους επαγγελματίες και μειώστε το άγχος σας την ώρα του φαγητού. Οι απλές στρατηγικές τους μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος για το μαγείρεμα των γευμάτων.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *