Μερικές νόστιμες συμβουλές μαγειρικής

Κοτόπουλο:

Γνωρίζατε ότι το κοτόπουλο, μόλις υποβληθεί σε επεξεργασία, αρχίζει να αφυδατώνεται; Ακόμα και το πιο φρέσκο ​​κοτόπουλο που αγοράσατε έχει ήδη αρχίσει να χάνει νερό. Τι να κάνω? Ενυδατωθείτε, φυσικά! Αφού καθαρίσετε το κοτόπουλο και πριν το ψήσετε, αφήστε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 15 λεπτά βυθισμένο σε δροσερό νερό. Αυτό ισχύει και για τα δύο ολόκληρα κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, μπούτια, φτερά, στήθη) ή κομμένα κομμάτια κρέατος κοτόπουλου. Πετάξτε το ενυδατικό νερό προτού συνεχίσετε και πλύνετε το δοχείο νερού με σαπούνι για να αφαιρέσετε τυχόν μικρόβια.

Επιπλέον, το κρέας κοτόπουλου, όπως και τα περισσότερα πουλερικά, διατηρεί λίγη παιχνιδιάρικη γεύση. Για να κάνετε το κοτόπουλο σας όσο πιο νόστιμο γίνεται, πρέπει να ξεπλύνετε αυτό το παιχνιδιάρικο ίχνος. Πως να το κάνεις? Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιώ.

Η πρώτη μέθοδος είναι να τρίψετε το κρέας του κοτόπουλου με αλάτι και μετά να το ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να πλημμυρίσετε γενναιόδωρα και να πλύνετε το κοτόπουλο με χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Συνήθως συνδυάζω αυτές τις δύο μεθόδους: πρώτα αλάτι και μετά χυμό λεμονιού.

Φρέσκα κρεμμυδάκια:

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι η φυτρωμένη μορφή του σκόρδου. Συνήθως βρίσκεται στις αγορές των αγροτών την άνοιξη, το φυτό έχει μια λεπτή γεύση τόσο από πράσινα κρεμμύδια όσο και από σκόρδο, καθιστώντας το κατάλληλο για μυριάδες πιάτα. Θεωρώ ότι το μαγείρεμα φρέσκων κρεμμυδιών με ψιλοκομμένες χοιρινές κλωστές και μερικές θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό. Δυστυχώς, εκτός κι αν καλλιεργήσετε το δικό σας, το παράθυρο της αγοράς για φρέσκα κρεμμυδάκια είναι μάλλον σύντομη.

Αλλά, για να μην ανησυχείτε. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υποκατάστατο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου που μιμείται τόσο τη γεύση όσο και την υφή των φρέσκων κρεμμυδιών.

Ένα κοτσάνι πράσινου κρεμμυδιού σε συνδυασμό με δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο ισούται με ένα κοτσάνι φρέσκο ​​κρεμμυδάκι.

Για τη συνταγή μου, έβγαλα μαζί 6 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες διαγώνια σε μήκη 1 ίντσας, συνδυασμένα με 12 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα, ψιλοκομμένα και μετά πρόσθεσα ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ψημένες χοιρινές κλωστές και 1/8 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Κάλυψη κατσαρόλας σε αλουμινόχαρτο

Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό; Δημιουργείτε μια εξαιρετική κατσαρόλα, πιθανώς με τυρώδη επικάλυψη, μετά σκεπάζετε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας τις άκρες. Το βάζετε στο φούρνο όπως λέει η συνταγή. Στη συνέχεια, όταν αφαιρέσετε την κατσαρόλα από το φούρνο και αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο, βρίσκετε μια καλή ποσότητα από την επικάλυψη αυτής της κατσαρόλας κολλημένη στο αλουμινόχαρτο;

Αυτό έχει συμβεί περισσότερες φορές από όσες με ενδιαφέρει να πω. Βρήκα όμως μια απλή και κομψή λύση: Cooking Spray!

Απλώς ψεκάστε τη μία πλευρά του αλουμινόχαρτου με μαγειρικό σπρέι και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η πλευρά που ψεκάστηκε είναι σε επαφή με την κατσαρόλα. Το μαγειρικό σπρέι σχηματίζει μια επιφάνεια απελευθέρωσης στην οποία δεν μπορούν να κολλήσουν οι επικαλύψεις της κατσαρόλας!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *