Μαθήματα μαγειρικής σε φούρνο με ξύλα

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, οι ιδιοκτήτες του Patio & Pizza Outdoor Furnishings δεν ήταν πάντα ειδικοί σε φούρνους πίτσας! Ξεκινήσαμε όπως όλοι οι άλλοι με μερικές (ή ίσως πολλές) αποτυχημένες πίτσες και πολλά διδάγματα. Ήταν το πάθος μας για το καλό φαγητό που μας ώθησε να βελτιώσουμε τις μεθόδους μας και τελικά να μοιραστούμε την εμπειρία μας με τον κόσμο με τη μορφή των χειροποίητων φούρνων και των νόστιμων συνταγών μας. Έχοντας αυτό κατά νου, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές μας, έτσι ώστε να έχετε ένα ξεκίνημα όταν χρησιμοποιείτε τον δικό σας φούρνο με ξύλα για πρώτη φορά.

Ακολουθούν 8 μαθήματα που μάθαμε όταν κατακτήσαμε τη μαγειρική στα ξύλα:

1. Κάντε το ζεστό

Ανάψτε τη φωτιά στον ξυλόφουρνο σας νωρίτερα από όσο νομίζετε ότι είναι απαραίτητο. Δεν θα βλάψει τίποτα και θα εξασφαλίσει ότι ο φούρνος της πίτσας σας είναι πολύ ζεστός όταν είστε έτοιμοι για μαγείρεμα. Οι φούρνοι πίτσας έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, λόγω του τρόπου μαγειρέματος της πίτσας. Το να ανάβετε νωρίς τη φωτιά σας σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να μειώσετε τη φλόγα σας σε ένα καυτό, ιδανικό κρεβάτι από αναμμένα κάρβουνα που διατηρούν σταθερή θερμοκρασία και κατανέμουν τη θερμότητά τους πιο ομοιόμορφα από μια ασταθή φλόγα.

2. Ξύλο που αξίζει

Ξεκινήστε τη φωτιά σας με μικρά κομμάτια ανάφλεξης και χρησιμοποιήστε πραγματικά στεγνό ξύλο. θα μειώσει τις πιθανότητες να φουσκώσει καπνός από το μπροστινό μέρος του φούρνου σας όταν μαγειρεύετε. Ενώ λίγος καπνός μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη, καθώς μπορεί να προσδώσει μοναδικές γεύσεις στα τρόφιμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε “πράσινο” ξύλο για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, η γεύση καπνού μπορεί να επιτευχθεί με καλά στεγνό ξύλο και λίγο TLC για να διασφαλιστεί ότι μια μικρή φλόγα παραμένει μέσα στη χόβολη. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους ξύλου, όπως το κεράσι, για να δοκιμάσετε πώς διαφορετικές γεύσεις καπνού μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τις συνταγές σας.

3. Διατηρώντας το τραγανό

Βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα του φούρνου είναι σε θερμοκρασία πριν προσθέσετε την πίτσα σας χρησιμοποιώντας ένα υπέρυθρο θερμόμετρο. Στοχεύστε σε τουλάχιστον 750 βαθμούς Φαρενάιτ. Οτιδήποτε χαμηλότερο από αυτό σημαίνει ότι η ζύμη σας διατηρεί την απαλή, μερικές φορές κολλώδη υφή της για λίγο πριν αρχίσει να ροδίζει, δυσκολεύοντας την περιστροφή της πίτσας σας στο φούρνο και προσθέτοντας το χρόνο μαγειρέματος. Αντίθετα, φροντίστε να λάβετε υπόψη τον αντίκτυπο της υψηλότερης θερμοκρασίας στον χρόνο που χρειάζεται για να ψήσετε την πίτσα σας, προκειμένου να αποφύγετε ένα καμένο χάος!

4. Στάχτη σε στάχτη

Όταν τα πράγματα καίγονται, αφήνουν αναμνήσεις πίσω τους. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια καλή, καθαρή βούρτσα για να αφαιρέσετε τις στάχτες που έχουν απομείνει από το πάτωμα του φούρνου πίτσας πριν προσθέσετε οτιδήποτε για να μαγειρέψετε. Αυτό όχι μόνο εμποδίζει τη στάχτη να κολλήσει στις φρεσκοψημένες φέτες σας, αλλά και επεκτείνει τη μακροζωία του φούρνου σας, εμποδίζοντας τη συσσώρευση συσσωρεύσεων και ενδεχομένως να βλάψει το εσωτερικό του φούρνου σας. Κάθε τόσο, καθαρίστε καλά το φούρνο σας για να μαζέψετε οτιδήποτε μπορεί να χάσατε κατά τη διάρκεια των σκουπισμών πριν το ψήσιμο.

5. Το αλεύρι είναι δύναμη

Χρησιμοποιήστε άφθονο αλεύρι στη φλούδα της πίτσας σας για να διευκολύνετε την ολίσθηση της ζύμης της πίτσας από τη φλούδα όταν βάζετε την πίτα σας στο φούρνο. Το αλεύρι μειώνει την τριβή της κολλώδους ζύμης στη φλούδα σας, η οποία είναι απαραίτητη για να μετακινήσετε καθαρά μια πίτα στο φούρνο. Διαφορετικά, η γρήγορη κίνηση του να βγάλετε τη φλούδα από κάτω από την πίτσα μπορεί να πάρει μαζί της και λίγη ζύμη, ή χειρότερα, να τραβήξετε την πίτσα σας από το φούρνο και στο έδαφος!

6. Όλοι από κάπου ξεκινάμε

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σπάτουλα για να αφαιρέσετε την πίτσα σας από τη φλούδα όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά. Η εξάσκηση είναι τέλεια όταν μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε φλούδα πίτσας και είναι καλύτερο να βασίζεστε σε κάποια επιπλέον κινητική δύναμη κατά τις πρώτες λίγες προσπάθειες ψησίματος παρά να αντιμετωπίζετε την πίτσα στο πάτωμα ή με την όψη προς τα κάτω στο φούρνο σας. Όταν τοποθετείτε την πίτσα σας στο φούρνο, απλώς σύρετε τη σπάτουλα ακριβώς κάτω από την πλευρά της πίτσας που είναι στραμμένη προς τα εσάς και πάνω από τη φλούδα και στη συνέχεια με μια μικρή κίνηση προς τα εμπρός με το χέρι που κρατά τη φλούδα, σπρώξτε απαλά την πίτσα από τη φλούδα και στο φούρνο.

7. Less can be more

Δοκιμάστε να φτιάξετε μικρές πίτσες! Δίνει στους φίλους και την οικογένειά σας την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους με την επιλογή τους από σάλτσες, τυριά, γαρνιτούρες και πολλά άλλα. Μπορείτε να κάνετε μια ολόκληρη εκδήλωση από ένα πάρτι πίτσας στο οποίο ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του προσωπική πίτσα και σας προσφέρει κάποια ανακούφιση όταν προγραμματίζετε επισκέπτες που έχουν διατροφικούς περιορισμούς. Επιδιώξτε πίτσες με διάμετρο περίπου 8 ίντσες, κάτι που συνήθως αρκεί για να απολαύσει ένα άτομο (και, μπορεί πάντα να έχει μια άλλη σε 90 δευτερόλεπτα!).

8. Πειραματιστείτε, πειραματιστείτε, πειραματιστείτε!

Ένας καλοφτιαγμένος φούρνος πίτσας θα κρατήσει μια ζωή. Δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείτε στις ίδιες συνταγές που έχετε φτιάξει ξανά και ξανά. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να μείνετε μόνο στην πίτσα! Στο ιστολόγιο Patio & Pizza Recipe, θα βρείτε αμέτρητες συνταγές για διάφορα στυλ πίτσας, επιδόρπια, πιάτα μπάρμπεκιου και πολλά άλλα. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να φτιάξετε πίτσα σχεδόν με οτιδήποτε στο ντουλάπι ή το ψυγείο σας, και ακόμα κι αν ένα δεν έγινε όπως το σχεδιάσατε, τα μαθήματα που θα μάθετε θα σας κάνουν καλύτερο μάγειρα πίτσας και γενικά σεφ, για τη ζωή.

Για να παρακολουθείτε πώς χρησιμοποιούμε τους φούρνους μας, φροντίστε να εγγραφείτε στη λίστα email Patio & Pizza, όπου μοιραζόμαστε συνταγές, ιδέες, συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα. Και όπως πάντα, καλή μαγειρική!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *