Μαγειρική σε πήλινη κατσαρόλα – 10 υπέροχες συμβουλές

Σκέφτεστε να μαγειρέψετε σε πήλινη κατσαρόλα; Σαφώς είστε από αυτούς που φροντίζουν την υγεία σας και θέλουν να μαγειρεύουν το φαγητό με τον πιο υγιεινό τρόπο. Η επιλογή υγιεινών συστατικών και η τήρηση διαφόρων συμβουλών για το μαγείρεμα υγιεινών και θρεπτικών τροφών δεν θα κάνει καλό, αν δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά μαγειρικά σκεύη. Τα συμβατικά μεταλλικά και κεραμικά μαγειρικά σκεύη ξεπλένουν και καταστρέφουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων αφήνοντάς τα μολυσμένα και χωρίς θρεπτική αξία. Το μαγείρεμα σε πήλινη κατσαρόλα είναι η αρχαιότερη αλλά και πάλι η πιο υγιεινή μέθοδος μαγειρέματος όλων των ειδών φαγητών. Ακολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το μαγείρεμα σε ένα μη γυαλιστερό, εντελώς φυσικό πήλινο δοχείο:

1. Ιδανικό για υγιεινή διατροφή: Ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές, κανένα άλλο σκεύος δεν ταιριάζει με το μαγείρεμα σε πήλινα σκεύη. Ο 100% φυσικός πηλός είναι το μόνο φυσικό υλικό απαλλαγμένο από τυχόν ρύπους και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων κατά το μαγείρεμα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για υγιεινό μαγείρεμα.

2. Βρίσκεται εκεί από τα αρχαία χρόνια: Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν μέταλλα μόλις πριν από έναν ή δύο αιώνες, αλλά δεν ήξεραν τι θα μπορούσε να κάνει αυτός ο «διακόπτης» στην υγεία τους.

3. Μη τοξική κατσαρόλα: Εάν η κατσαρόλα σας δεν είναι τζάστρα και είναι κατασκευασμένη από 100% καθαρό πηλό (χωρίς πρόσθετα), είναι η πιο ασφαλής και μη τοξική κατσαρόλα.

4. Μαγειρεύει πιο γρήγορα με χρήση: Σε μερικές χρήσεις μαγειρέματος σε αυτές τις κατσαρόλες, ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται και οι περισσότερες συνταγές μαγειρεύονται σχεδόν στον ίδιο χρόνο ή πιο γρήγορα (με αέριο).

5. Δεν χρειάζεται να μουλιάζετε κάθε φορά: Γλάστρες κατασκευασμένες από πρωτογενή πηλό που έχουν υψηλή καύση ΔΕΝ χρειάζεται να μουλιάζονται κάθε φορά πριν από τη χρήση. Αυτό κάνει το μαγείρεμα σε πήλινα δοχεία πολύ πιο βολικό.

6. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές πηγές θερμότητας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πήλινες κατσαρόλες σε φυσικό αέριο, ηλεκτρικές, ψησταριές εξωτερικού χώρου, φούρνο, επαγωγή σε όλες τις επιφάνειες μαγειρέματος.

7. Πρέπει να στεγνώσει σωστά πριν την αποθήκευση: Ενώ τους αρέσει να χρησιμοποιούνται συνεχώς, είναι σημαντικό να στεγνώσετε σωστά ένα καθαρό πήλινο δοχείο εάν το αποθηκεύσετε για λίγο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το σκουπίσετε με μια βαμβακερή πετσέτα και να το αποθηκεύσετε σε αεριζόμενο χώρο. Μπορεί να αναπτυχθούν κάποιο ακίνδυνο ωίδιο αν δεν είναι τελείως στεγνό, αλλά μπορούν να καθαριστούν εύκολα τρίβοντας λίγο ξύδι και ξεπλένοντας με ζεστό νερό.

8. Πολυλειτουργικό: Οι καθαρές πήλινες κατσαρόλες και τα τηγάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν όλα τα είδη μαγειρέματος. Αν βρείτε το σωστό, είναι στην πραγματικότητα πολυλειτουργικά, από τη χρήση ως χύτρα ταχύτητας έως τον ολλανδικό φούρνο μέχρι το μαγείρεμα ρυζιού και δημητριακών και τόσα άλλα… Μερικές από αυτές τις κατσαρόλες μπορούν να καλύψουν όλες τις μαγειρικές σας ανάγκες!

9. Αποφύγετε το τηγάνισμα: Οι καθαρές πήλινες γλάστρες δεν συνιστώνται για βαθύ τηγάνισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι αν το απαιτεί η συνταγή σας.

10. Ελαφρύτερο από το χυτοσίδηρο: Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο πηλός είναι βαρύς, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι… Ένας χυτοσίδηρος 6 qt ζυγίζει περίπου 15 λίβρες, όπου η ίδια χωρητικότητα, 6 qt Πήλινα Μαγειρικά Σκεύη Miriams είναι 5 λίβρες. Είναι στιβαρό και δυνατό, εντάξει! Η MEC όλα αυτά τα χρόνια έχοντας πουλήσει μερικές χιλιάδες γλάστρες, έχει αναφέρει 2 σπασμένα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *