Μαγειρεύοντας ψαρονέφρι Wagyu

Το Wagyu είναι στην πραγματικότητα μια ράτσα βοοειδών που παράγει τέλεια μαρμάρινα κομμάτια κρέατος, είναι το ίδιο απόθεμα φυλής που παράγει το βοδινό κρέας Kobe στην Ιαπωνία. Το κρέας είναι απίστευτα τρυφερό και έχει πλούσια γεύση. Το βόειο κρέας Wagyu ξεπερνά ακόμη και τα πρότυπα μαρμάρωσης του USDA για το βόειο κρέας υψηλής ποιότητας.

Το Wagyu είναι σαν κρέας υψηλής ποιότητας λόγω της φυσικά ενισχυμένης γεύσης, τρυφερότητας και ζουμερότητας. Και επειδή το ψαρονέφρι Wagyu έχει τόσο πολύ μαρμάρισμα, κολλάει το κρέας από μέσα καθώς ψήνεται.

Πολλοί μάγειρες στο κύκλωμα BBQ του KCBS έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Wagyu και η ομάδα μου – The Killer Hogs – δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν είναι φθηνό να αγοράσετε ένα Wagyu, που κοστίζει περίπου 5 $ ανά λίβρα, αλλά αξίζει τον κόπο αν σκεφτείτε την ποιότητα του κρέατος που πρόκειται να πάρετε.

Τα περισσότερα ψαρονέφρια Wagyu κυμαίνονται μεταξύ 15 – 20 λίβρες και αν έχετε μαγειρέψει ποτέ ένα κανονικό ψαρονέφρι, τότε δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με το μαγείρεμα του Wagyu.

Κάνετε ένεση και καρυκεύετε το Wagyu με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως ένα κανονικό ψαρονέφρι… ΑΛΛΑ ο χρόνος μαγειρέματος θα πρέπει να είναι λίγο πιο γρήγορος λόγω της εξαιρετικής τρυφερότητας και του λιπαρού μαρμάρου του Wagyu.

Θα πρέπει να αναζητήσετε εσωτερική θερμοκρασία 195 και θα πρέπει να είναι τέλεια.

Μπορείτε πάντα να σάλτσα το ψαρονέφρι σας, αλλά σε αντίθεση με το χοιρινό… θέλετε να μείνετε μακριά από τις πιο γλυκές σάλτσες – θα έρθουν σε σύγκρουση με τη γεύση του βοείου κρέατος. Χρειάζεστε πραγματικά ένα απλό στεγνό τρίψιμο αλατιού, πιπεριού και σκόρδου (όπως ακριβώς καρυκεύετε μια μπριζόλα). Εάν κάνετε ένεση με το ψαρονέφρι σας (το οποίο σας συνιστώ ανεπιφύλακτα), θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια απλή ένεση με βάση το βοδινό, σάλτσα Worcestershire, σάλτσα σόγιας και νερό.

Αυτές οι απλές γεύσεις θα συμπληρώνουν το κρέας χωρίς να καλύπτουν τις φυσικές γεύσεις.

Αν μαγειρέψετε ένα ψαρονέφρι Waygu, θα απολαύσετε μια πραγματική απόλαυση. Είναι από τα καλύτερα ψαρονέφρια που μπορείτε να παραγάγετε – η γεύση, η τρυφερότητα και η γενική ποιότητα είναι ασυναγώνιστες!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *