Μαγειρέψτε ένα δείπνο αστακού με φίλους για να διασκεδάσετε

Τρεις αγαπημένοι φίλοι και εγώ, συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα για να μάθουμε ο ένας τη ζωή του άλλου. Καθένας από εμάς φιλοξενεί εκ περιτροπής το δείπνο. Κάποια βδομάδα είναι ατυχία. Σε άλλους, το άτομο που φιλοξενεί αποφασίζει ότι θέλει να μαγειρέψει ένα γεύμα για όλους. Αυτή τη φορά που ήρθε η σειρά μου, αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Δύο από τους τέσσερις περνούσαν κάποια προβλήματα ζωής. Ήταν χειμώνας. Και η ομάδα χρειαζόταν σίγουρα λίγη διασκέδαση και χαρά.

Αφού πέρασα και απέρριψα πολλές ιδέες, τελικά συμφώνησα σε ένα δείπνο με αστακό. Όχι οποιοδήποτε δείπνο με αστακούς, αλλά εκεί όπου τους μαγειρέψαμε ζωντανά. Όλοι αγαπάμε τα θαλασσινά. Και το μαγείρεμα των ζωντανών πραγμάτων φαινόταν σαν η τέλεια περιπέτεια για να αναδείξει το τόσο απαραίτητο γέλιο. Ήταν αρκετά εύκολο να παραγγείλεις τους αστακούς online. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο έδωσε πολλά αξιόπιστα μέρη από όπου μπορούσα να τα αγοράσω ζωντανά. Έφτασαν στο κατώφλι μου όπως υποσχέθηκαν μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Ήταν ακόμα ζωντανοί και κλωτσούσαν.

Θα έπρεπε να είχατε ακούσει τις κραυγές από τους φίλους μου όταν είδαν τους ζωντανούς αστακούς. Στην αρχή ήταν φοβισμένοι και δεν ήταν σίγουροι αν μπορούσαν να βοηθήσουν στο μαγείρεμα. Σύντομα όμως μπήκαν στο πνεύμα της βραδιάς.

Χρησιμοποιήσαμε έναν κλασικό, απλό τρόπο να τα μαγειρέψουμε. Τα βράσαμε με λίγο αλάτι και χυμό λάιμ για γεύση. Η κοινή εμπειρία μαγειρικής πρόσφερε πολλή ψυχαγωγία. Από το βράσιμο του νερού μέχρι την αφαίρεση των λωρίδων από τον αστακό μέχρι την προσεκτική βύθισή τους στο νερό. Κάθε βήμα μας έκανε να είμαστε στη στιγμή και να ξεχνάμε τις ανησυχίες μας.

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε κάτι να κάνετε για να απομακρύνετε το μυαλό σας από τα πράγματα. Ακόμα καλύτερα, μοιραστείτε την εμπειρία με μια ομάδα φίλων. Το μαγείρεμα του ζωντανού αστακού είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *