Μέθοδοι μαγειρέματος για ψησταριές Weber

Το μαγείρεμα στο γκριλ Weber μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, έμμεσο και άμεσο. Έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να ψήνετε τα τρόφιμα με πολλούς τρόπους ελέγχοντας τη θερμότητα. Οι χρήστες ψησταριών Weber μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν το μπάρμπεκιου αερίου είτε τις ψησταριές για τα κάρβουνα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα σας επιτρέψουν να χειριστείτε τη θερμοκρασία, ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε να βάζετε το κάλυμμα πάντα όταν ψήνετε.

1. Το άμεσο ψήσιμο στη σχάρα είναι μία από τις μεθόδους μαγειρέματος ψησίματος Weber. Αυτό είναι επίσης με τον ίδιο τρόπο όπως όταν ψήνατε φαγητά. Ζεσταίνεις το φαγητό σε άμεση φωτιά και για να πετύχεις ένα ομοιόμορφο γκριλ πρέπει να γυρίζεις το φαγητό στα μισά από καιρό σε καιρό συνεχώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άμεση μέθοδο για τρόφιμα που μπορούν να γίνουν σε μόλις είκοσι έως τριάντα λεπτά. Μερικά από τα φαγητά που μπορείτε να μαγειρέψετε με αυτή τη μέθοδο είναι τα kabob, τα λαχανικά, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα και οι χοιρινές μπριζόλες.

Αυτή είναι και η καλύτερη μέθοδος για να ψήσετε χοιρινό ή κοτόπουλο. Το ψήσιμο μπορεί να κάνει το κρέας να μοιάζει σαν να έχει μόλις καραμελώσει. Το κάνει και τραγανό. Η μπριζόλα είναι ένα από τα καλύτερα κρέατα που μπορείτε να ψήσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα της σχάρας Weber σε απευθείας διαδικασία απλώνοντας τα κάρβουνα στη σχάρα. Στη συνέχεια, βάλτε το φαγητό στη σχάρα της σχάρας, στη συνέχεια βάλτε το καπάκι και ξεκινήστε το ψήσιμο. Θα πρέπει επίσης να σηκώνετε το κάλυμμα όταν το γυρίζετε μέχρι τη μέση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σχάρα αερίου και να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία προθερμαίνοντάς την. Βάλτε το φαγητό στη σχάρα και ξεκινήστε τη διαδικασία του ψησίματος σκεπάζοντάς το πρώτα.

2. Το μαγείρεμα στο γκριλ Weber μπορεί να γίνει και με έμμεση μέθοδο. Αυτή η διαδικασία μοιάζει πολύ με το ψήσιμο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα της γεύσης του φαγητού γίνεται πιο γευστικό. Η υφή είναι επίσης ομοιόμορφη. Η θερμότητα θα εξατμιστεί και θα φτάσει στο καπάκι που ψήνει αργά το κρέας ή το λαχανικό με αποτέλεσμα να πάρει ωραίο χρώμα. Το αλεύμα του φαγητού δεν είναι πλέον απαραίτητο για αυτή τη μέθοδο.

Αυτή η διαδικασία είναι η καλύτερη για φαγητό που ψήνεται στη σχάρα για όχι λιγότερο από είκοσι λεπτά. Αυτό είναι επίσης ιδανικό για τρόφιμα που θα στεγνώσουν από το σύστημα απευθείας μαγειρέματος. Αυτό είναι ιδανικό για τα παϊδάκια, τη γαλοπούλα και μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία ψησίματος Weber χρησιμοποιώντας τα κάρβουνα. Βάλτε τα κάρβουνα στη μία πλευρά της σχάρας. Βάλτε το ταψί στο κεντρικό τμήμα. Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε τη σχάρα πάνω από το ταψί και μετά να τοποθετήσετε το φαγητό σε αυτό. Ακολουθήστε τον χρόνο μαγειρέματος όπως υποδεικνύεται στη συνταγή.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *