Κριτική προϊόντος – Robin Hood καλύτερο για ανάμειξη αλευριού

Σπιτική σάλτσα χωρίς σβόλους; Λευκή σάλτσα χωρίς λιπαρά; Αυτή είναι η ερώτηση που πέρασε από το μυαλό μου όταν συνάντησα το Best For Blending Flour του Robin Hood. Η εταιρεία το αποκαλεί «ένα κοκκώδες αλεύρι που αναμειγνύεται ευκολότερα σε υγρά ή ξηρά συστατικά» και «ιδανικό πηκτικό για σάλτσες και σάλτσες». Ακούγεται καλό, αλλά ανταποκρίνεται στην περιγραφή του; Σε γενικές γραμμές, ναι.

Πρώτα δοκίμασα το RHBFBF (αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να αναφερθώ σε αυτό!) για την πύκνωση του σάλτσας. Δύο κουταλιές της σούπας διαλύθηκαν εύκολα σε ένα φλιτζάνι συνδυασμένα σταγόνες γαλοπούλας και νερό, και καθώς ζεστανόμουν και ανακάτευα, όλα μετατράπηκαν σε ένα όχι πολύ πηχτό, ούτε πολύ λεπτό σάλτσα. (Την επόμενη φορά, όμως, θα χρησιμοποιούσα ζωμό αντί για νερό, καθαρά για περισσότερη γεύση.)

Για να φτιάξω λευκή σάλτσα, χτύπησα δύο κουταλιές της σούπας RHBFBF σε ένα φλιτζάνι κρύο γάλα και το ζέσταινα, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Όπως και πριν, το αλεύρι εξαφανίστηκε στο υγρό αμέσως, αλλά το μείγμα πήρε χρόνο και θερμότητα για να πήξει. Και έπρεπε να συνεχίσω να ανακατεύω. Ωστόσο, ήταν μια πιο ήπια, λιγότερο περίπλοκη διαδικασία από το λιώσιμο του λίπους και την ανάμειξη του αλευριού πριν από το γάλα. Και μόλις πρόσθεσα τα συνηθισμένα καρυκεύματα, σε κανέναν δεν έλειπε το λίπος στη σάλτσα. Η συσκευασία λέει ότι το RHBFBF κάνει επίσης “μια ελαφριά και τραγανή επικάλυψη για κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και λαχανικά”, οπότε το έβαλα κι εγώ. Ανακάτεψα μερικές κουταλιές της σούπας με ένα πακέτο Bovril (άρωμα λαχανικών) και κάλυψα δύο μπούτια κοτόπουλου. Έπειτα τα τηγάνισα στο φούρνο (με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα ταψί που περιέχει λίγο ζεστό λίπος, αλείφοντας την πάνω πλευρά με τους χυμούς του ταψιού, στους 350° για 45 λεπτά). Αν και αυτό δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το Shake ‘n’ Bake, σχηματίζει μια ομοιόμορφη, χρυσοκαφέ κρούστα. Δούλεψε και σε τηγανητές φέτες κολοκυθιού – το αλεύρι δεν έβγαινε στο καυτό λάδι, αλλά κόλλησε στα κολοκυθάκια και ροδίστηκε όμορφα. Το RHBFBF μπορεί να αντικαταστήσει ίση ποσότητα αλευριού για όλες τις χρήσεις, αλλά με περίπου 4 δολάρια η λίβρα, είναι πολύ ακριβό για χρήση για κανονικό ψήσιμο. Χρησιμοποιείται με φειδώ για να πήξει τις σάλτσες και το κάλυμμα των τροφίμων, ωστόσο, είναι καλής αξίας και ένα εύχρηστο προϊόν για να το έχετε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *