Κεραμικά μαγειρικά σκεύη – Μια καλή εναλλακτική λύση στα τηγάνια από τεφλόν

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μαγειρικών τηγανιών διαθέσιμες. Αυτό καθιστά αρκετά δύσκολη την επιλογή του σωστού ταψιού. Στις μέρες μας, οι περισσότεροι προτιμούν τα αντικολλητικά τηγάνια. Είναι βολικά και εύκολα στη χρήση. Οι περισσότεροι προτιμούν τα τεφλόν και κεραμικά τηγάνια.

Και τα δύο είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά. θα τα βρείτε σε οποιοδήποτε πιατικά ή σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, το κεραμικό είναι η καλύτερη εναλλακτική του τεφλόν για λόγους που θα συζητήσουμε παρακάτω.

Μια εικόνα για την κεραμική μαγειρική

Τα κεραμικά τηγάνια είναι επικαλυμμένα με κεραμικό υλικό. να δηλώσω το αυτονόητο. Το κεραμικό είναι κατασκευασμένο από γήινα στοιχεία, τα οποία είναι ο πηλός, η σκόνη και το νερό. Μορφοποιούνται σε διαφορετικές μορφές, γεγονός που τα καθιστά ικανά να χρησιμοποιηθούν. Τα περισσότερα από τα κεραμικά τηγάνια είναι επικαλυμμένα με ένα γλάσο, μια αδιάβροχη ουσία, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με χρώμα.

Το κεραμικό υλικό μπορεί να ποικίλλει σε σύνθεση ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται.

Διαφορά μεταξύ τεφλόν και κεραμικών

Το τεφλόν και το κεραμικό είναι και τα δύο αντικολλητικά τηγάνια. Και τα δύο είναι βολικά και εύκολα στη χρήση και δεν αφήνουν το φαγητό να κολλήσει στο τηγάνι.

  • Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο υλικών είναι το επίπεδο απόδοσης και η ασφάλεια.

  • Έγινε πολλή συζήτηση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του υλικού τεφλόν, μετά την οποία εισήχθη το κεραμικό ως εναλλακτική λύση.

Το κεραμικό υλικό ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλέστερο και απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες. Αυτό το καθιστά καλύτερη εναλλακτική από το τεφλόν που χρησιμοποιείται σε ορισμένα τηγάνια.

Κορυφαίοι λόγοι για τη χρήση κεραμικών ως εναλλακτική λύση στο τεφλόν

Ας συζητήσουμε μερικούς από τους παράγοντες που κάνουν τα κεραμικά μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα τηγάνια από τεφλόν.

Περισσότερα επίπεδα

Τα κεραμικά τηγάνια είναι γνωστό ότι δίνουν πιο αντικολλητικό αποτέλεσμα από τα τηγάνια από τεφλόν. Εκτός από τα παραπάνω, η κεραμική έχει προσθέσει περισσότερες στρώσεις κεραμικού για να κάνει τα τηγάνια ανθεκτικά και εξαιρετικά αντικολλητικά.

Το φαγητό που μαγειρεύετε μπορεί να κολλήσει σε ένα τηγάνι από τεφλόν αλλά όχι σε κεραμικό. Τα κεραμικά μαγειρικά σκεύη γίνονται όλο και καλύτερα κάθε φορά που έρχονται νέο απόθεμα στην αγορά.

Καλύτερος αγωγός θερμότητας

Το κεραμικό τηγάνι είναι καλύτερο στη μεταφορά της θερμότητας από το τηγάνι από τεφλόν.

  • Όταν διατηρείται στη σόμπα, η επιφάνεια του κεραμικού τηγανιού θερμαίνεται ομοιόμορφα.

  • Το Teflon Pan δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Δεν παρέχουν ομοιόμορφο μαγείρεμα και δεν είναι καλός αγωγός θερμότητας όπως ένα κεραμικό τηγάνι.

Λόγω της καλύτερης θερμικής αγωγιμότητας, τα κεραμικά τηγάνια σάς επιτρέπουν να μαγειρεύετε το φαγητό σας σε λιγότερο χρόνο. Η χρήση ενός κεραμικού τηγανιού σας εξοικονομεί πολύ χρόνο.

Μπορεί να καθαριστεί εύκολα

Λόγω του εξαιρετικά αντικολλητικού αποτελέσματος των κεραμικών τηγανιών, είναι πολύ εύκολο να τα καθαρίσετε. Κανένα σωματίδιο τροφής δεν θα κολλήσει στην επιφάνεια και μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε χωρίς να γρατσουνίσετε την επιφάνεια του τηγανιού.

Είναι επίσης πιο ανθεκτικά από τα τηγάνια τεφλόν γιατί είναι ανθεκτικά στη θερμότητα. Η επικάλυψή τους δεν ξεκολλάει τόσο εύκολα και γρήγορα όσο τα τηγάνια τεφλόν. Φαίνονται νέα και λαμπερά ακόμα και μετά από πολλή χρήση.

Πιο ασφαλές στη χρήση

Το κεραμικό υλικό είναι ασφαλέστερο από το υλικό τεφλόν. Το τεφλόν αποτελείται από άνθρακα και φθόριο, τα οποία με τη θέρμανση απελευθερώνουν τοξικούς ατμούς. Από την άλλη πλευρά, το Ceramic αποτελείται από γήινα στοιχεία που δεν είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και είναι ασφαλέστερα στη χρήση. Το αντικολλητικό κεραμικό υλικό επίσης δεν ξεκολλάει σε μεγάλη ποσότητα θερμότητας.

συμπέρασμα

Εάν πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε τηγάνια από τεφλόν και κεραμικά τηγάνια, το κεραμικό τηγάνι είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα τηγάνια τεφλόν. Είναι πιο ασφαλή στη χρήση, επιτρέποντάς σας να έχετε καλύτερη εμπειρία με το μαγείρεμα. Είναι επίσης πολύ βολικά στη χρήση και μπορούν να καθαριστούν εύκολα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *