Καλεσμένος σε πολλά τραπέζια

Τι κάνεις για να ξεφύγεις; όταν χρειάζεται πραγματικά να πετάξεις το κοτέτσι και να αποσυρθείς από το πιπίλισμα; Μπαίνεις στον κρυογονικό θάλαμο αποσυμπίεσης, πίνεις πολύ κρασί Boone’s Farm και εισπνέεις και βγάζεις από μια χάρτινη σακούλα; Ίσως κόβεις το γκαζόν με τα εσώρουχά σου. Στον καθένα το δικό του! Μου? Επισκέπτομαι με φίλους ή την οικογένειά μου και μοιράζομαι ένα γεύμα ή ένα γεύμα για άνεση. Αν έχω έναν προσωπικό αγώνα, ίσως τους εμπιστευτώ να ακούσω τα μαργαριτάρια της σοφίας τους. Άλλες φορές απλά μοιραζόμαστε μερικά γέλια.

Όταν ήμουν μικρός, έκανα περίπου το ίδιο. Τα πράγματα έγιναν λίγο τριχωτά στο νοικοκυριό μου. Όταν λέω τριχωτό, εννοώ ότι ακούστηκαν πολλές φωνές. Αυτό δεν ήταν το μέρος που θα πήγαινες για να μεσολαβήσεις σε μια σύγκρουση, ξέρεις τι εννοώ; Έφυγα από το χάος επιβιβαζόμενος στο ποδήλατο μπανάνας Schwinn και επισκεπτόμενοι τις πολλές οικογένειες στη γειτονιά μας.

Όσο ήμουν σε αυτές τις «βόλτες της ελευθερίας», ένιωθα τον παροιμιώδη άνεμο στα μαλλιά μου και την άνοιξη στα πόδια μου. Κάθε οικογένεια είχε διαφορετικό ψευδώνυμο για μένα. Οι McCrees με φώναζαν Loretta, στα Tweedles, ήμουν η Mary Lou, στο σπίτι Flanagan, άκουσα τη Maryola, και στους Pittmans, πήγαινα δίπλα στη Roberta. Διασκέδασα τόσο πολύ στα σπίτια των άλλων! Βρήκα πολλή γαλήνη στα άδυτά τους που δεν φωνάζουν (τουλάχιστον έτσι ένιωθα στο νεαρό μυαλό μου). Η ώρα του δείπνου κυλούσε και με καλούσαν να μείνω. Αυτό ήταν εξαιρετικό! Έπρεπε να δω πώς άλλες οικογένειες «κάνουν τη ζωή». Είχα την ευλογία να απολαμβάνω αυτό που έφαγαν και ήταν πάντα υπέροχο! Δεν είναι το φαγητό που ετοιμάζουν οι άλλοι άνθρωποι απλά εξαιρετικό; Ήμουν ο δικαιούχος μερικών από τα καλύτερα γεύματα στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας! Υπήρχε το gumbo άλλων ανθρώπων, το κρέας άλλων ανθρώπων, το ψητό μοσχάρι, οι χοιρινές μπριζόλες, το φρικασέ κοτόπουλου και πολλά είδη κρέατος που παρασκευάζονται σε στυλ Cajun. πνιγμένο με κρεμμύδια και πιπεριές. Οι γευστικοί μου κάλυκες είναι σε ένα αργό ταξίδι πίσω στο χρόνο τώρα!

Γύρισα.

Αυτό το μοτίβο φαγητού και φαγητού συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχω εμπνευστεί από την υπέροχη μαγειρική ικανότητα κάθε οικογένειας και τώρα, ως ενήλικας, λατρεύω απόλυτα τη μαγειρική! Μια από τις μεγάλες μου χαρές στη ζωή είναι να ετοιμάζω ένα πλούσιο γεύμα για τους φίλους και την οικογένεια ή να προσκαλώ με χαρά τους φίλους του γιου μου για δείπνο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανταποδώσω την καλοσύνη που μου χαρίστηκε! Είμαι προνομιούχος που ήμουν καλεσμένος σε τόσα πολλά τραπέζια. Όχι μόνο οι μεγάλοι μου έμαθαν τι δεν μπορούσαν να κάνουν οι τόμοι βιβλίων μαγειρικής, αλλά μου έδωσαν την επιπλέον φροντίδα και προσοχή που τόσο επιθυμούσα.

Είτε είναι να διασκεδάζω φίλους με μερικά αξέχαστα πιάτα, να ετοιμάζω ένα γρήγορο ορεκτικό, είτε να παίρνω το πιάτο μου για να πάρω ποτά, να μαγειρεύω και να μοιράζομαι γεύματα με άλλους εξακολουθεί να είναι η απόδρασή μου. Απλά έχω πιο ωραία βόλτα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *