Ινδικό φαγητό – Πώς να φτιάξετε νόστιμο ινδικό φαγητό

Αν θέλετε να εκπλήξετε την οικογένειά σας με κάτι διαφορετικό για δείπνο, τότε ένα μοναδικό και νόστιμο ινδικό πιάτο μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή σας. Ωστόσο, επειδή δεν είστε Ινδός, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί το «Chicken butter masala» ή το «Goan fish curry» που μαγειρέψατε δεν είχαν την ίδια γεύση που το έφτιαξε ο Ινδός φίλος σας όταν τα επισκεφτήκατε. Η ξεχωριστή γεύση όλων των αληθινών ινδικών πιάτων προέρχεται από τις μοναδικές παρασκευές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα ινδικά πιάτα αλλά για κάθε αυθεντική κουζίνα που προέρχεται από διάφορα μέρη του κόσμου. Εάν επιχειρήσετε να ετοιμάσετε ένα ινδικό πιάτο σε αμερικανικό στυλ, τότε φυσικά η γεύση θα αποδειχθεί πιο αμερικάνικη παρά ινδική.

Ένα από τα μυστικά για να φτιάξετε αυθεντικά ινδικά πιάτα είναι να προσθέσετε τη σωστή ποσότητα μπαχαρικών, ιδιαίτερα για μη χορτοφαγικά πιάτα. Ακόμη και μια πρέζα παραπάνω μπορεί να αντισταθμίσει τη γεύση του πιάτου. Μια άλλη συμβουλή για να κάνετε πιο ινδική γεύση στο ινδικό πιάτο σας είναι να αγοράσετε τα μπαχαρικά από ένα ινδικό κατάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή η προέλευση των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται κάνει επίσης τη διαφορά στη γεύση του πιάτου.

Για παράδειγμα, για ινδικά πιάτα που απαιτούν ταμαρίνδο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ινδικό ταμαρίνδο και όχι, ας πούμε, ταϊλανδέζικο ταμαρίνδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γεύση του ταμαρίνδου της Ταϊλάνδης είναι πολύ πιο γλυκιά από το ινδικό.

Αν θέλετε να φτιάξετε κλασικά ινδικά πιάτα, όπως κοτόπουλο κάρυ, είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε έτοιμες μασάλες που απαιτούνται για το συγκεκριμένο πιάτο από ένα ινδικό κατάστημα. Προσπαθώντας να συνδυάσετε μόνοι σας το περίπλοκο μείγμα διαφορετικών μπαχαρικών σε σωστές αναλογίες μπορεί να μην αποδειχθεί τόσο καλό όσο περιμένατε.

Η Ινδία είναι μια τροπική χώρα όπου η καρύδα βρίσκεται παντού και δεν αποτελεί έκπληξη στα περισσότερα από τα ινδικά πιάτα. Οι περισσότερες ινδικές συνταγές, ειδικά η κουζίνα της Νότιας Ινδίας έχουν είτε ξύσμα καρύδας είτε γάλα καρύδας ως ένα από τα κύρια συστατικά. Αν προσπαθείτε να φτιάξετε ένα ινδικό πιάτο που απαιτεί καρύδα, είναι προτιμότερο να αγοράσετε την πραγματική καρύδα αντί να αρκεστείτε στην εύκολα διαθέσιμη σκόνη καρύδας.

Για να φτιάξετε ινδικά πιάτα με καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε συνταγές από αυθεντικές πηγές που δημιουργήθηκαν από Ινδούς. Μπορείτε να βρείτε πολλές λαχταριστές συνταγές από τις διάφορες ινδικές ιστοσελίδες συνταγών.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *