Εύκολος προγραμματισμός γευμάτων

Πιστεύετε ότι ο προγραμματισμός των μενού απαιτεί πολύ χρόνο ή είναι πολύ περίπλοκος; Νομίζω ότι οι άνθρωποι που δεν αφιερώνουν χρόνο για να φτιάξουν ένα πρόγραμμα γευμάτων, καταλήγουν να προκαλούν στον εαυτό τους πολύ άγχος και μπαίνουν στον πειρασμό να φάνε έξω και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο σας μπορούν να σας εξοικονομήσουν ώρες μακροπρόθεσμα. Δείτε πώς να σχεδιάσετε ένα μενού χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Το κλειδί για τον εύκολο προγραμματισμό των γευμάτων βρίσκεται στη συνταγή.

1. Καταγράψτε τα γεύματα που αρέσουν στην οικογένειά σας – Κάθε άτομο θα πρέπει να μπορεί να βρει τουλάχιστον μερικά αγαπημένα. Αν δεν μπορούν να σκεφτούν κανένα, απλά αρχίστε να απαριθμείτε μερικά γεύματα που ξέρετε ότι δεν τους αρέσουν και πιθανότατα θα σκεφτούν γρήγορα κάποια που θα προτιμούσαν να φάνε. Ή μπορείτε απλώς να κρατήσετε μια τρέχουσα λίστα με τα γεύματα που αρέσουν στην οικογένειά σας καθώς έρχονται σε εσάς.

2. Χρησιμοποιήστε το παντοπωλείο – Κοιτάξτε γύρω από το τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων στο παντοπωλείο για να πάρετε ιδέες για γεύματα. Είναι δελεαστικό να αγοράζετε όλα τα έτοιμα γεύματα σε κουτί και τα κατεψυγμένα γεύματα, αλλά είναι γεμάτα με συντηρητικά, νάτριο και πολλά άλλα πράγματα που δεν θέλετε να βάλετε στο σώμα σας. Απλώς χρησιμοποιήστε αυτό το ταξίδι στο παντοπωλείο για να συλλέξετε ιδέες.

3. Δημιουργήστε ένα βιβλίο συνταγών – Πάρτε ένα συνδετικό με 3 δαχτυλίδια και ένα μάτσο προστατευτικά φύλλων και επιπλέον χαρτί. Περιηγηθείτε στο αρχείο συνταγών σας και τοποθετήστε τα αγαπημένα σας στα προστατευτικά φύλλων. Εάν έχετε κάρτες συνταγών, απλώς κολλήστε μερικές από αυτές σε ένα φύλλο χαρτιού και βάλτε τις στο βιβλιοδέτη σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όλες τις αγαπημένες σας συνταγές στη διάθεσή σας για όταν φτιάχνετε το πρόγραμμα του γεύματός σας. Μπορείτε να βάλετε όποιες άλλες συνταγές σε άλλο αρχείο ή να τις πετάξετε. Το βιβλίο συνταγών σας πρέπει να περιέχει μόνο συνταγές που χρησιμοποιείτε συχνά και σας αρέσει να μαγειρεύετε και να τρώτε.

Στη συνέχεια, αφιερώστε 10-15 λεπτά για να γράψετε 10-15 γεύματα που θέλετε να διορθώσετε. Φροντίστε να σημειώσετε όλα τα συστατικά που δεν έχετε στη διάθεσή σας για αυτά τα γεύματα. Πάρτε αυτή τη λίστα στο μπακάλικο και στη συνέχεια έχετε όλα τα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτά τα 10-15 γεύματα. Κάθε μέρα μπορείτε να επιλέξετε ένα γεύμα από τη λίστα σας και όταν τα διαγράψετε όλα, είναι καιρός να πάτε ξανά για ψώνια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *