Βιβλία μαγειρικής – Οδηγός για μια τέλεια μαγειρική εμπειρία

Ένα βιβλίο μαγειρικής σχετίζεται απαραίτητα με ένα συγκεκριμένο είδος βιβλίου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις συνταγές, τα συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, καθώς και μερικές συμβουλές και συμβουλές σχετικά με τα βασικά της μαγειρικής. κρατώντας μια σωστή κατεύθυνση κατά την προετοιμασία του φαγητού. Τα βιβλία μαγειρικής για τους περισσότερους από εμάς θα σημαίνουν ότι θα γίνουμε αξιοπρεπείς μάγειρες και θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τις μαγειρικές μας γνώσεις και δεξιότητες.

Τα βιβλία που σχετίζονται με τη μαγειρική τέχνη έχουν πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και έχουν γραφτεί από αμνημονεύτων χρόνων. Διαφέρουν από τη μια περιοχή στην άλλη ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο μαγειρικής αυτής της περιοχής. Η παλαιότερη συλλογή συνταγών που έχει βρεθεί στην Ευρώπη είναι το De re coquinaria, το οποίο γράφτηκε στα λατινικά. Υπήρχε μια ακόμη παλαιότερη έκδοση του βιβλίου μαγειρικής που συντάχθηκε τον 1ο αιώνα.Όμως όλα αυτά τα ιστορικά βιβλία ήταν περισσότερο μια συλλογή από αγαπημένες συνταγές του συγγραφέα ή ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τον σεφ που εκπαιδεύτηκαν να μαγειρεύουν για συμπόσια και ελίτ νοικοκυριά. Δεν περιλάμβαναν τα τρόφιμα και τις κουζίνες που ήταν δημοφιλείς στους αγρότες και στην κοινή μάζα. Τα πρώτα βιβλία μαγειρικής που είναι γνωστά στα αραβικά είναι αυτά του al-Warraq (10ος αιώνας) και του al-Baghdadi ( 13ος αιώνας).

Αλλά οι σύγχρονοι γαστρονομικοί οδηγοί είναι περισσότερο υλικό αναφοράς και χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλες σχεδόν τις κουζίνες. Αυτοί εμφανίστηκαν τους τελευταίους αιώνες. Αυτά τα βιβλία όχι μόνο παρείχαν πληροφορίες για τις συνταγές αλλά περιλάμβαναν και άλλες σχετικές γενικές οδηγίες και για τις δύο τεχνικές κουζίνας και διαχείριση του νοικοκυριού.Τέτοια βιβλία γράφτηκαν κυρίως για νοικοκυρές και περιστασιακά για οικιακούς υπηρέτες σε αντίθεση με επαγγελματίες μάγειρες.

Αυτές τις μέρες, τα βιβλία μαγειρικής είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό βιβλίο αναφοράς για την κουζίνα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι οδηγών συνταγών που προσφέρουν σε βάθος, βήμα προς βήμα συνταγές που απευθύνονται στον αρχάριο αλλά και σε όσους από εμάς χρειάζονται απλές οδηγίες για να προχωρήσετε από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Υπάρχουν πολλά είδη βιβλίων μαγειρικής που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο καθώς και στην ανοιχτή αγορά. Οι διάσημοι σεφ έχουν επίσης δώσει μεγάλη ώθηση σε αυτό το εγχείρημα καθώς οι περισσότερες από τις συνταγές που έχουν δείξει στις εκπομπές τους έχουν μετατραπεί σε βιβλία. Εκεί υπάρχουν πολλοί διάσημοι σεφ όπως η Nigella Lawson, η Julia Child, ο Emeril Lagasse, ο Jeff Smith, ο Madhur Jaffrey που έχουν κυκλοφορήσει με μια ποικιλία βιβλίων μαγειρικής, καθένας από τους οποίους ειδικεύεται στο δικό του στυλ μαγειρικής.

Το τοπικό και εθνοτικό περιβάλλον παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε ένα βιβλίο που σχετίζεται με τη μαγειρική. Οι συνταγές και οι κουζίνες ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και κατά συνέπεια αλλάζουν και τα συστατικά και η διαδικασία μαγειρέματος. Τα διεθνή βιβλία μαγειρικής επικεντρώνονται στις συνταγές και τις κουζίνες διαφόρων χωρών και περιοχών .

Μερικά από τα βιβλία επικεντρώνονται σε ένα μεμονωμένο θέμα, όπως τα συστατικά, την τεχνική μαγειρέματος ή ένα συγκεκριμένο είδος πιάτου. Τα βιβλία μαγειρικής με ένα θέμα είναι ιδιαίτερα εστιασμένα και έχουν τη μέγιστη ποσότητα πληροφοριών σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα.

Μερικά από τα βιβλία συνταγών επικεντρώνονται στις Ιδέες Γρήγορων Γευμάτων και έχουν μια συλλογή τέτοιων συνταγών που μπορούν να παρασκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη χρήση ελάχιστων συστατικών.

Εκτός από αυτό, διατίθεται μια ποικιλία υλικού μαγειρικής τέχνης που εστιάζει στις διατροφικές προδιαγραφές και χρησιμοποιείται περισσότερο από άτομα που έχουν διατροφικούς περιορισμούς αλλά και από άτομα που πιστεύουν στην υγιεινή διατροφή. Μερικά από αυτά τα βιβλία επικεντρώνονται κυρίως σε χορτοφάγους αναγνώστες και χρήστες και δίνουν πληροφορίες για διάφορα είδη χορτοφαγικών πιάτων και τις τεχνικές παρασκευής τους.

Μερικοί από τους σημαντικότερους οδηγούς μαγειρικής που έχουν ζήτηση στην αγορά θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

The Pleasures of Cooking for One, της Judith Jones

Asian Dumplings: Mastering Gyoza, Spring Rolls, Samosas, and More, του Andrea Nguyen

Gourmet Today: Περισσότερες από 1000 ολοκαίνουργιες συνταγές για τη σύγχρονη κουζίνα, από τη Ruth Reichl

Mastering the Art of Chinese Cooking, από την Eileen Yin-Fei Lo,

The New Basics Cookbook από τη Sheila Lukins

Mario Batali Simple Italian Food: Recipes from My Two Villages by Mario Batali

Γεύση από τον Rocco DiSpirito

Thai Food από τον David Thompson

The Good Cook Book Series – 27 βιβλία από την Time-Life Books

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *